News

Ce se întâmplă în coaliția de guvernare după ce ministrul Tanczos a asistat la un meci de hochei unde s-a intonat imnul secuiesc. Marcel Ciolacu, acuze dure la adresa partenerilor

Stare de tensiune în coaliția de guvernare după ce ministrul Tanczos Barna a asistat la un meci de hochei unde s-a intonat imnul secuiesc. Marcel Ciolacu a reacționat dur față de acest eveniment.
10.05.2022 | 12:24
Ce se intampla in coalitia de guvernare dupa ce ministrul Tanczos a asistat la un meci de hochei unde sa intonat imnul secuiesc Marcel Ciolacu acuze dure la adresa partenerilor
Marcel Ciolacu, reacție dură după ce ministrul Tanczos a asistat la un meci de hochei unde s-a intonat imnul secuiesc. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Continuă să vină reacțiile din coaliția de guvernare după incidentele de la meciul de hochei România – Ungaria, eveniment la care a asistat și ministrul UDMR al mediului, Tanczos Barna.

Marcel Ciolacu, reacție dură după ce ministrul Tanczos a asistat la un meci de hochei unde s-a intonat imnul secuiesc

Într-o declarație făcută marți, Marcel Ciolacu consideră că intonarea imnului Ținutului Secuiesc la meciul de hochei al naționalei României reprezintă o provocare.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD mai spune că astfel de manifestări i se par de netolerat.

”Cred că sunt exagerări care nu mai trebuie să aibă loc pe teritoriul României după 30 de ani de democrație. Toată lumea va trebui să înțeleagă că România și Europa au intrat într-o altă etapă.

Repet, iarăși aduc contextul războiului – într-un astfel de context, să vii și cu astfel de provocări mi se pare de netolerat”, a declarat Ciolacu, marți, la Palatul Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Președintele Camerei Deputaților a mai precizat că subiectul va fi discutat și în coaliția de guvernare.

”Sunt ferm convins că va fi o discuție în interiorul coaliției. Trebuie să existe respect între noi. Cred că eu și colegii mei am arătat acest respect. Nu cred că astfel de manifestări duc în direcția corectă”, a mai spus președintele PSD.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, de acord cu poziția lui Sorin Grindeanu pe acest subiect

În ieșirea sa publică de marți, Marcel Ciolacu a mai declarat că susține reacția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care i-a cerut ministrului Sportului, Eduard Novak (UDMR) să ia măsuri ”urgente” după ce naționala de hochei a României a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria.

”Ca timişorean înţeleg perfect ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate multiculturală şi multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înţeleg şi să tolerez gestul infam al hocheiştilor din naţionala României care au cântat aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc”, a scris, luni, pe Facebook, Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele PSD a mai spus că acest eveniment ”este un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România, faţă de români şi faţă de tricolor. Şi sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”.

ADVERTISEMENT