Life

Ce se mănâncă în Postul Crăciunului. Alimentele interzise cu desăvârșire

Ce alimente se consumă în Postul Crăciunului, care durează 40 de zile. Produsele care sunt interzise cu desăvârșire în această perioadă.
18.11.2022 | 09:51
Ce se mananca in Postul Craciunului Alimentele interzise cu desavarsire
Ce alimente sunt permise și ce sunt interzise în postul Crăciunului. Sursa foto: Doxologia, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii au intrat în această săptămână într-unul dintre cele mai importante posturi din an, cel al Crăciunului sau al Nașterii Domnului. Pe parcursul a 40 de zile, credincioșii trebuie să se abțină de la anumite alimente.

Ce mâncăm în Postul Crăciunului. Alimentele interzise

În Postul Crăciunului, se evită carnea, produsele din carne, lactatele și tot ce conține lapte. De asemenea, nu sunt permise nici ouăle sau brânzeturile.

ADVERTISEMENT

Sunt unele persoane care nu pot ține cu regularitate postul, din cauza problemelor de sănătate. Acestora le sunt indicate de către duhovnici alimentele din lapte sau brânză, totuși, trebuie să facă eforturi să nu guste din carne.

Se mai spune despre Postul Crăciunului că este precum un proces de detoxifiere a organismului. Românii trebuie să mai știe că dincolo de hrana interzisă există și dezlegare la pește.

ADVERTISEMENT

În Postul Crăciunului, dezlegări la pește sunt în zilele de: 16, 22, 23, 24, 25, 30 noiembrie, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 decembrie, dacă aceste date nu pică marțea sau joia, potrivit Libertatea.

Alimentele permise în Postul Crăciunului

Se poate observa cum în acest interval se recomandă un consum foarte mare de legume. Pentru cei care nu știu ce ”meniuri” să aleagă, iată câteva dintre ele, care sunt și bogate în vitamine.

ADVERTISEMENT

-Quinoua. Acest produs aduce cu orezul la aspect și are același timp de gătire ca orezul, însă fierbe mai rapid. Așadar, masa va fi gata în doar câteva minute,

-Ciupercile. Acestea sunt considerate foarte utile pentru ficat, mai ales că au conținut de vitamine precum: B1, B2, B6, acid folic sau minerale ca potasiu, fier, magneziu, fosfor sau cupru,

ADVERTISEMENT

-Fasolea. Mulți o consumă pe bază de boabe, fierte și puse în salate sau o prăjesc. Despre fasole s-a constatat de-a lungul timpului că ajută mult la curățarea rinichilor. Este slabă în grăsimi și plină de nutrienți,

-Laptele de migdale. Este foarte utilizat în perioada posturilor, deoarece este un înlocuitor al laptelui normal. Acesta se poate îmbina cu orez sau poate fi numai bun pentru o prăjitură de post,

-Varză călită, avocado, brocolli, cartoful, spanacul, porumb, conopidă, semințe și toate fructele, sunt alte produse foarte bune pentru a posti.

ADVERTISEMENT