Life

Ce semnifică, de fapt, culorile capacelor de la sticlele de lapte din supermarketuri. Surpriza e mare, puțini români știu

Ce semnifică, de fapt, culorile capacelor de la sticlele de lapte din supermarketuri. Sunt puțini români care cunosc semnificația acestuia.
12.11.2023 | 10:41
Ce semnifica de fapt culorile capacelor de la sticlele de lapte din supermarketuri Surpriza e mare putini romani stiu
Ce semnifică, de fapt, culorile capacelor de la sticlele de lapte. Foto Colaj Fanatik / Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Ce semnifică, de fapt, culorile capacelor de la sticlele de lapte din supermarketuri. Sunt puțini români care știu adevărul.

Ce semnifică, de fapt, culorile capacelor de la sticlele de lapte

Culorile capacelor de la sticlele de lapte nu sunt alese la întâmplare. Acestea au și o semnificație pe care puțini cumpărători o cunosc.

ADVERTISEMENT

Mai precis, culoarea capacului de pe o sticlă de lapte ne poate dezvălui detalii despre procentul de grăsime al produsului respectiv. Fiecare reprezintă un alt lucru, pe care consumatorii ar trebui să îl știe.

Capacul alb de la sticla de lapte reprezintă produsul care este neomogenizat. Mai precis, nu este vorba de lapte integral, ci de lapte care formează deasupra un dop de smântână. Laptele neomogenizat este mai gras și conține 3,5% grăsime.

ADVERTISEMENT

“Integral înseamnă că lăsăm laptele aşa cum vine el de la fermierii noştri. Neomogenizat înseamnă că formează un dop de smântână deasupra.

Este cu caimac, adică migrează spre partea de sus a sticlei şi formează un dop”, a spus o angajată de la o fabrică.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă capacele de culori roșu și verde

Culorile roșu și verde sunt și ele prezente la capacele de lapte de la supermarket. De asemenea, și ele reprezintă lucruri pe care ar trebui să le cunoască consumatorii.

Culoarea roșie este folosită pentru laptele integral, care are un conținut de grăsime de cel puțin 3%. Laptele bătut are de obicei capacul verde. Culoarea reprezintă faptul că produsul respectiv este obținut din lapte dulce, nefiert, care nu este prea gras.

ADVERTISEMENT

Capacele de la laptele din supermarket care sunt albastre reprezintă produsele care sunt degresate. Ele au un conținut scăzut de grăsime, de 1 sau 2%, scrie Spynews.

Această codificare a culorilor ajută consumatorii să identifice și să aleagă ușor tipul de lapte pe care îl doresc în funcție de conținutul de grăsime.

Este important să rețineți că această convenție poate varia în funcție de țară și producător. În unele locuri, pot exista și alte culori sau sisteme de etichetare.

ADVERTISEMENT
Tags: