News

Ce spun inspectorii ANPC despre cumpărăturile de Crăciun! „Mulţi români, în loc să fie lângă familii, ajung în spitale cu toxiinfecţii ori cu reacţii alergice”

Ce spun inspectorii ANPC despre cumpărăturile de Crăciun! Mesaj ferm legat de felul în care românii trebuie să învețe să citească etichetele înainte să achiziționeze un produs
19.12.2021 | 21:53
Ce spun inspectorii ANPC despre cumparaturile de Craciun Multi romani in loc sa fie langa familii ajung in spitale cu toxiinfectii ori cu reactii alergice
ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC spun că, din nefericire, foarte mulți oameni care merg la cumpărături în această perioadă nu citesc și etichetele produselor.

De asemenea, reprezentanții instituției susțin că în aceste zile ar trebui să fim mai responsabili, astfel încât să avem parte de sărbători în pace.

ADVERTISEMENT

Ce spun inspectorii ANPC despre cumpărăturile de sărbători!

De altfel, tocmai pentru că ne pregătim de sărbătorilor de iarnă, ANPC a realizat o campanie intitulată “Avertismentul Nostru Pentru Crăciun”.

Aceasta îşi propune îndrumarea consumatorului în tot ceea ce înseamnă criteriile unei selecţii responsabile şi corecte a produselor şi alimentelor, sub forma unor avertismente şi sfaturi.

ADVERTISEMENT

De remarcat că toate atenţionările, dar şi sfaturile la achiziţionare au vizat o gamă mai largă de produse. vorbim de la alimente şi jucării până la produse textile şi cosmetice

„Campania a venit ca răspuns la numeroasele sesizări primite în ultima perioadă din partea consumatorilor şi le mulţumesc pentru acest lucru.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îi priveşte pe operatorii economici, am observat şi jucării pe al căror ambalaj nu era înscrisă categoria de vârstă pentru care era permisă folosirea, ceea ce poate fi extrem de periculos.

Tot la capitolul jucării, pot să vă sfătuiesc să trataţi cu atenţie şi jucăriile tip slime, care conţin substanţe care pot fi toxice dacă sunt ingerate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mulţi consumatori nu citesc etichetele aşa cum ar trebui, motiv pentru care, de sărbători, mulţi români, în loc să fie lângă familii, ajung în spitale cu toxiinfecţii ori cu reacţii alergice.

Acestea sunt doar câteva dintre avertismentele menite să vă ţină la distanţă de orice soi de neplăceri, cu atât mai mult cu cât, de sărbători, cu toţii ne dorim să fim sănătoşi, alături de familie, nu într-un spital.

Dacă ar fi să trag o concluzie, aş spune că mi-aş dori să fim mai responsabili în aceste zile, astfel încât să avem parte de sărbători în pace”, a precizat preşedintele ANPC, Mihai Culeafă.

ADVERTISEMENT