News

Ce spune Alexandru Rafila despre tratamentul doctoriței Flavia Groșan: ”Aș vrea sa fiu tratat, conform protocolului”

19.03.2021 | 09:35
Ce spune Alexandru Rafila despre tratamentul doctoritei Flavia Grosan As vrea sa fiu tratat conform protocolului
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, și-a exprimat opinia despre tratamentul doctoriței din Oradea, Flavia Groșan, cea care a dezvăluit că a vindecat foarte mulți pacienți în perioada pandemiei.

Actualul deputat PSD spune că tratamentul pe care un medic îl administrează unui pacient infectat cu Covid-19 trebuie să se bazeze pe schema de tratament adoptată de autorități.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește, Dr. Groșan utilizează o schemă proprie de tratament, diferită de cele oficiale, și spune că a tratat până acum circa 1.000 de pacienți, aflați în stadiul incipient al bolii.

Alexandru Rafila, reacție despre tratamentul doctoriței Flavia Groșan

Medicul pneumolog din Oradea spune că a găsit schema terapeutică de succes care poate trata eficient pacienții bolnavi de Covid-19. Doctorița se laudă că a vindecat ”aproape 1.000 de pacienți Covid in diferite stadii”, fără nicio zi de spitalizare.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, doctorița a spus că ”în spitale se fac greșeli uriașe și protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii”. Pozițiile sale i-au adus și o convocare la Colegiul Medicilor, acolo unde va trebui să dea explicații.

Despre tehnica medicală a medicului Flavia Groșan a vorbit și Alexandru Rafila. Epidemiologul a precizat că tratamentul pe care un medic îl administrează unui pacient ce suferă de SARS-CoV-2 trebuie să se bazeze pe schema de tratament adoptată de autorități.

ADVERTISEMENT

Deputatul PSD a subliniat că el personal nu ar putea apela la un alt tratament în afara celui stabilit în protocolul Comisiei de boli infecțioase din România.

”Dacă mă întrebați pe mine, eu aș vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite”, a spus Rafila la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a mai amintit că la rândul său a fost infectat cu Covid-19 și că s-a tratat conform protocolului aprobat de autoritățile medicale din țară.

Flavia Groșan, reacție față de cei care îi critică schema

Medicul din Oradea a scris pe pagina de Facebook că nu înțelege ”furtuna mediatică” pe care a stârnit-o după afirmațiile sale despre schema de tratament.

”Prieteni, sunt puțin năucită. Cum e posibil ca o schemă terapeutică logică, ieftină, în jur de 100 ron, cu medicamente aflate în nomenclatorul ANM și MS, care pot fi compensate, poate să determine asemenea furtună mediatică. Incredibil.

Cred că mai mult enervează ca n-o fac publica. Si n-am s-o fac. PS Beatrice Mahler, hai ca ma cunosti. Știi foarte bine, că nu folosesc Ivermectina, Dexametazona și Azitromicina”, a scris doctorița Groșan.

ADVERTISEMENT