Life

Ce spune, de fapt, grupa de sânge despre tine. Trăsăturile pe care nu le poți ascunde

Ce secrete despre tine ascunde grupa de sânge. Există anumite trăsături pe care nu le poți masca oricât de mult încerci.
07.11.2023 | 00:12
Ce spune de fapt grupa de sange despre tine Trasaturile pe care nu le poti ascunde
Ce spune grupa de sânge despre personalitatea ta. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu te-ai aștepta la asta, grupa de sânge poate spune foarte multe lucruri despre tine. Aceasta scoate la iveală trăsături de personalitate pe care nici tu nu le cunoști, dar care nu pot fi ascunse.

Ce dezvăluie grupa de sânge despre tine

Spune-mi ce grupă de sânge ai ca să-ți spun cine ești! Nu este chiar o zicală comună, deși s-ar putea transforma cu ușurință în una. Cercetătorii au dezvăluit că multe trăsături de personalitate sunt scoase la iveală chiar de grupa de sânge.

ADVERTISEMENT

A început totul de la teoria unui profesor japonez pe nume Takeji Furukawa care a concluzionat că sânegele este o caracteristică fiziologică ce putea fi clasificată în funcție de tipuri.

Teoria își are originile sfârșitul anilor 1920. Atunci, profesorul a realizat un studiu pe 188 de adulți și 425 de tineri, cărora le-a cerut să-și evalueze propriile personalități într-un sondaj cu 11 întrebări.

ADVERTISEMENT

Rezultatele testului au scos la iveală faptul că răspunsurile participanților erau corelate cu grupele lor de sânge. Teoria a fost publicată în lucrarea profesorului japonez, Study of Temperament and Blood-Groups.

Totuși, până în 1940,când a încetat din viață, experimentul său nu a primit niciodată alte dovezi științiice. Cu toate acestea, a stat la baza a 204 publicații ulterioare ale cercetătorilor care au continuat să studieze legăturile dintre grupa de sânge și trăsăturile de personalitate.

ADVERTISEMENT

Care sunt trăsăturile fiecărei grupe

Astfel, persoanele care au grupa de sânge A sunt gânditoare, raționale, controlate și au foarte multă încredere de sine. Își trăiesc viața după o formulă de la care nu se abat. Nu le este greu să fie loaiele și iubesc armonia.

Totuși, acești oameni pot fi uneori mult prea sensibili și acordă mult timp deciziilor importante. Le place ordinea, iar planificarea este punctul lor forte. Pot fi încăpățânați și ușor de stresat.

ADVERTISEMENT

Persoanele cu grupa B sunt pasionate și pun suflet în orice fac. Sunt creative, iau decizii ușor, iar atunci când își propun ceva se dedică în totalitate. Acești oameni își doresc să fie cei mai buni în domeniul care le place, dar nu suportă să facă multe lucruri simultan.

Pot pierde multe lucruri pentru că se concentrează pe unul singur. De asemenea, tind să fie egoiști, încăpâțânați și nu lasă ușor pe cineva în viața lor, ceea ce i-ar putea face unii să nu aibă îngredere.

Cei care au grupa de sânge O sunt responsabili, dar acționează cu precauție și rareori aleg să meargă că opțiunea spontană. Unii îi consideră de încredere, iar alții pot avea impresia că sunt imprevizibili.

Sunt extrovertiți, neînfricați și merg după obiectivele mari. Sunt sinceri, motiv pentru care nu suportă când cineva încearcă să-i mintă. Totuși, oamenii îi pot percepe ca fiind persoane nepoliticoase, nemiloase și reci.

Persoanele care au grupa de sânge AB pot conduce lumea. Sunt încrezătoare, sociabile, nu cer dovezi și nu caută scuze. Își îndeplinesc, cumva, toate obiectivele. Sunt empatici și se poartă cu mănuși în discuțiile despre emoțiile celorlalți.

Totuși, pot fi văzute ca fiind egocentriste, iresponsabile, indecise, vulnerabile, uituce și neiertătoare. Uneori sunt firi închise și nu lasă oamenii să-i cunoască cu adevărat, notează catine.ro. 

ADVERTISEMENT