Life

Ce spune Mircea Badea despre cea mai nouă meserie din România: “Suntem înnebuniți după confort”

Ce a spus Mircea Badea despre cea mai nouă meserie din România. Prezentatorul este de părere că oamenii preferă confortul.
15.02.2023 | 07:38
Ce spune Mircea Badea despre cea mai noua meserie din Romania Suntem innebuniti dupa confort
Mircea Badea, părere despre cea mai nouă meserie din România. Sursa foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Mircea Badea și-a spus părerea sinceră despre cea mai nouă meserie apărută în România. Este vorba despre nararea de cărți, pentru ca acestea să fie disponibile în format audio, iar cititorii să le parcurgă mai ușor.

Mircea Badea, opinie despre cea mai nouă meserie din România

În România a apărut meseria numită narator de cărți în format audio. Actori, bloggeri sau jurnaliști de radio citesc cărți și le înregistrează astfel încât să fie ascultate de cei care nu pot desfășura această activitate sau nu au suficient timp pentru ea.

ADVERTISEMENT

Un povestitor de audiobook-uri câștigă o sumă cuprinsă între 200 și 500 de euro net pentru fiecare carte citită. Salariul se câștigă în funcție de notorietatea naratorului respectiv, precum și de lungimea și complexitatea cărții.

În cadrul emisiunii pe care o prezintă la Antena 3 CNN, Mircea Badea a vorbit în legătură cu acest subiect. Realizatorul TV consideră că oamenilor le place confortul, acesta fiind motivul pentru care preferă cărțile înregistrate, în loc să le citească ei.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul a citit un articol publicat într-un ziar, în care era menționat faptul că numărul celor care ascultă cărțile a crescut destul de mult. Ascultatul este mai ușor pentru oameni, după cum a mai precizat Mircea Badea. Din păcate, emisiunea era deja la final, așa că vedeta nu a apucat să spună prea multe.

“Jurnalul Național zice: ‘numărul celor care nu mai citesc cărți, ci le ascultă a crescut până când a justificat înregistrarea de audiobook-uri în limba română.’ Pentru că cititul e greu la om, dar ascultatul e ușor. Cititul presupune un efort inclusiv vizual, ascultatul e mai comod. Cu toții suntem înnebuniți după confort. (…)

ADVERTISEMENT

Știți ce mi-aș dori eu, dacă tot vorbim despre noua meserie, asta de a citi cărți astfel încât să te audă unii care nu au chef să citească și de aia citești tu pentru ei? Am vorbit la Alexandria cu copilașii, e îngrozitor să recite Eminescu, e un mare deserviciu pe care i-l fac recitatorii lui Eminescu.”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN, în cadrul emisiunii În gura presei.

Ce a anunțat Mircea Badea despre emisiunea lui

În urmă cu câteva săptămâni, Mircea Badea a anunțat ce nu se va mai întâmpla în emisiunea sa. La finalul lui ianuarie, prezentatorul a fost revoltat de felul în care preoții români din Ucraina au fost tratați.

ADVERTISEMENT

Preotul Mihail Jar este starețul ortodox român al Mănăstirii Bănceni din regiunea Herța. Acesta a declarat că mănăstirile din zona respectivă au fost vizate de controale violente ale serviciilor de securitate din Ucraina.

În semn de protest față de atitudinea administrației ucrainene, Mircea Badea a luat o decizie importantă. Moderatorul nu va mai pronunța numele președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în emisiunea sa.

ADVERTISEMENT
Tags: