Life

Mircea Badea, decizie surprinzătoare anunţată public. Ce nu se va mai întâmpla niciodată în emisiunea lui

Mircea Badea protestează public faţă de tratamentul la care sunt supuşi preoţii români din Ucraina de autorităţile de la Kiev. Realizatorul tv ia o măsură radicală
21.01.2023 | 21:20
Mircea Badea decizie surprinzatoare anuntata public Ce nu se va mai intampla niciodata in emisiunea lui
Mircea Badea va evita să mai pronunţe numele lui Volodimir Zelenski
ADVERTISEMENT

Mircea Badea s-a declarat intrigat de modul în care sunt trataţi preoţii români din Ucraina şi este decis să nu mai pronunţe în emisiunea sa numele preşedintelui Volodimir Zelenski.

Mircea Badea, cutremurat de dezvăluirile preotului Mihail Jar

Mircea Badea a fost impresionat de mărturiile preoţilor din Bucovina de Nord, care au povestit pentru presa din România calvarul la care sunt supuşi în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Preotul Mihail Jar, stareţul ortodox român al Mănăstirii Bănceni din regiunea Herța, a declarat la Antena 3 CNN că mănăstirile din zonă au fost vizate de controale violente ale serviciilor de securitate ucrainene.

“Au intrat noaptea la Mitropolie la Cernăuți, au intrat noaptea peste ei în case cu automate, i-au pus la perete, au spart geamurile. Au mers la mănăstiri de maici, le-au pus la pământ, le-au apăsat cu călcâiul pe cap, lucruri foarte grele”, a spus preotul, la postul de televiziune amintit.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile stareţului l-au făcut pe Mircea Badea să ia o decizie radicală, în semn de protest faţă de atitudinea administraţiei ucrainene în legătură cu minoritatea românească.

“Pe persoană fizică, voi lua următoarea hotărâre, indiferent cum va fi interpretată de tefelei și corpărăței. Eu nu vreau să mai citesc ce spune Zelenski. Îl banez complet pe Zelenski din relatările mele. Dacă sunt întrebat despre el, răspund, dar pe mine nu mă mai interesează deloc.

ADVERTISEMENT

Fac acest lucru nu doar după ce am văzut cum se poartă Ucraina cu minoritatea română, ci și după ce am văzut cum se comportă administrația Zelenski cu preoții români”, este angajamentul pe care şi l-a luat Mircea Badea.

El a făcut aceste declaraţii în cadrul emisiunii “În gura presei”, pe care o realizezază la Antena 3, criticându-l în mod deschis pe şeful statului ucrainean.

ADVERTISEMENT

“Este incalificabil ce face administrația Volodimir Zelenski în legătură cu bisericile unde sunt preoți ortodocși români. Eu nu sunt un tip bisericos, nu mă duc la biserică.

Războiul este una, Volodimir Zelenski este alta. Nu le văd foarte legate. Pot să disociez complet subiectul războiului de persoana lui Volodimir Zelenski. Nu voi mai citi în emisiune niciodată ce va mai zice Volodimir Zelenski de acum încolo”, a mai spus Mircea Badea.

Românii reprezintă cea mai numeroasă minoritate neslavă în Ucraina, numărul acestora numărând aproximativ 500.000 de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: