News

Ce spune Nicușor Dan despre un candidat comun PSD-PNL la Primăria Generală

Nicușor Dan, despre un posibil candidat comun din partea PSDși PNL la Primăria Generală. „Este neserios să faci un proiect pentru București în trei luni sau în două luni”
04.03.2024 | 08:07
Ce spune Nicusor Dan despre un candidat comun PSDPNL la Primaria Generala
Nicușor Dan spune că are 36% în ultimele sondaje / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Edilul Bucureștiului, Nicușoar Dan, a vorbit despre un posibil candidat comun din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei. În opinia sa, „este neserios să faci un proiect pentru București în trei luni sau în două luni, cât o să mai fie din momentul în care o să fie anunțat”.

„Avem un primar care are 36% în sondaje”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a comentat un posibil candidat PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, un scenariu față de care Dan a spus că nu-i este teamă, doar că este „neserios” un astfel de proiect în doar trei luni, perioadă până la alegeri.

ADVERTISEMENT

„E neserios să faci un proiect pentru București în trei luni sau în două luni, cât o să mai fie din momentul în care o să fie anunțat”, a declarat Nicușor Dan la B1TV.

Nicușor Dan a mai spus că, în 2020, a fost votat de alegători de dreapta, „împotriva a 12 ani de administrație PSD în București” și că îi invită pe bucureșteni să voteze la fel.

ADVERTISEMENT

„Noi avem un primar în funcție care în sondaje are 30-35%, 36% în ultimul pe care l-am văzut, avem un partid, PSD, care are 30-35%, avem alegeri într-un tur, în alegerilor într-un tur oamenii votează util și asta o să fie meciul, asta este predicția mea.

În 2020 am fost votat de un întreg public de dreapta împotriva a 12 ani de administrație PSD în București. Îi invit să îmi analizeze activitatea și din nou să voteze în meciul ăsta dreapta vs PSD. E neserios să faci un proiect pentru București în trei luni sau în două luni, cât o să mai fie din momentul în care o să fie anunțat”.

ADVERTISEMENT

Sondaje pentru un candidat comun

De partea sa, Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că liberalii nu au stabilit încă un candidat pentru Primăria Capitalei. „A rămas suficient timp” pentru asta, a spus Ciucă.

El a mai precizat că ambele partide, PNL și PSD au comandat pentru această perioadă o serie de sondaje de opinie pentru a cerne posibili candidați la Primăria Generală, „care să se alinieze la așteptările cetățenilor”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Biroul permanent al PSD a decis în unanimitate să susțină candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei. „Mulțumesc colegilor din Biroul permanent al PSD Bucuresti care au decis, prin vot în unanimitate, să susțină candidatura mea pentru Primăria Capitalei”, a scris Gabriela Firea pe contul Facebook.

„Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea orașului, pentru oamenii care sunt abandonați de aproape patru ani, pentru toate proiectele care au fost aruncate într-un sertar doar pentru că ele au fost lucrate de echipa social-democrată”.

 

ADVERTISEMENT