News

Ce spune omul de ştiinţă american Anthony Fauci despre Omicron: „Nu este mult mai gravă decât Delta”

Omul de ştiinţă american Anthony Fauci spune că Omicron nu este o variantă mai gravă decât Delta. Ce a declarat imunologul american despre noua tulpină?
08.12.2021 | 00:05
Ce spune omul de stiinta american Anthony Fauci despre Omicron Nu este mult mai grava decat Delta
ADVERTISEMENT

Anthony Fauci a precizat că noua tulpină a Covid-19, cea africană, nu este mai gravă decât a fost cea indiană, botezată Delta.

Astfel, într-un răspuns pentru AFP, faimosul imunolog american a transmis că cele două tulpini ale coronavirusului deja menționate sunt similare din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

„Este aproape sigur că nu este mult mai gravă decât Delta”, a afirmat Anthony Fauci, consilier al Casei Albe pentru criza sanitară.

De asemenea, el a menționat că vom afla cu siguranță acest lucru abia peste două săptămâni, dar sunt șanse și ca varianta Omicron să fie chiar mai puțin gravă.

ADVERTISEMENT

Varianta Omicron ar putea mai puțin severă

„Există unele semne ce arată că ar putea fi chiar mai puţin severă”, a mai spus el în cadrul unui interviu pentru agenția deja citată.

În Africa de Sud nivelul de gravitate al acestei variante va fi aflat în circa 14 zile, iar în restul lumii vom afla mai multe lucruri despre nou tulpină a Covid-19 într-un interval mai lung de atât.

ADVERTISEMENT

„Cred că va lua încă două săptămâni cel puţin în Africa de Sud, iar apoi când vom avea mai multe infecţii în restul lumii se va şti mai clar, dar s-ar putea să ne ia mai mult timp pentru a vedea nivelul real de gravitate”, a mai spus el.

Totuși, specialistul de la Casa Albă a precizat că această varaintă este „în mod clar mult mai contagioasă” față de Delta, lucru pe care îl știam deja.

ADVERTISEMENT

Ce spune Anthony Fauci despre eficacitatea vaccinurilor împotriva noii variante a Covid-19

Astfel, în contextul în care sunt o mulțime de îngrijorări în ceea ce privește eficiența vaccinurilor împotriva noii variante a Covid-19, imunologul a specificat că avem o protecție mare, chiar și când vine vorba de variantele Delta și Omicron ale coronavirsului.

„Chiar și în cazul variantei Omicron, atunci când faci doza a treia, nivelul de anticorpi crește din nou și suntem încrezători că va fi un nivel de protecție și în cazul acestei variante”, a mai spus imunologul american, conform sursei citate anterior.

Totodată, el a specificat că protecția este foarte mare mai ales în cazul celor care au ales să facă și cea de-a treia doză de vaccin, cea booster.

ADVERTISEMENT