Sport

Veste cruntă pentru Dinamo! LPF, pe aceeași poziție cu Burleanu cu privire la mărirea numărului de echipe din Liga 1

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre posibilitatea ca numărul echipelor din Liga 1 să fie mărit, în acest sezon.
30.01.2022 | 10:55
Veste crunta pentru Dinamo LPF pe aceeasi pozitie cu Burleanu cu privire la marirea numarului de echipe din Liga 1
Răzvan Burleanu
ADVERTISEMENT
30-01-2022
08:54

LPF nu ia în calcul mărirea numărului de echipe în Liga 1

Dinamo va trebui să se salveze prin propriile forțe în acest sezon, iar Liga Profesionistă de Fotbal întărește și mai multe poziția lui Răzvan Burleanu și nu ia în calcul ca în Casa Pariurilor Liga 1 să avem din sezonul viitor 18 echipe.

„Suntem de acord cu poziția domnului Burleanu. În momentul în care am trecut de la 14 la 16 echipe a fost situația aceea cu COVID-19. Deci, în momentul de față, nu se are în vedere modificarea numărului de echipe la Liga 1.

Când ne uităm la anumite probleme financiare pe care le au anumite echipe ar fi eronat să mărim campionatul”, a spus Justin Ștefan, la Digi Sport Special.

În ultima perioadă s-a vehiculat informația conform căreia FRF plănuiește să mărească numărul echipelor din Liga 1 la 18.

Această modificare ar fi una de bun augur pentru echipe precum Dinamo, care riscă să retrogradeze la finalul actualului sezon.

ADVERTISEMENT

Ce spune Răzvan Burleanu despre mărirea numărului de echipe din Liga 1

Răzvan Burleanu a declarat, în mod ferm, că nu ia în calcul mărirea numărului de echipe din Liga 1, în actualul sezon, având în vedere că fotbalul românesc nu se mai află într-o situație de criză.

„Nu mai suntem într-o situație de criză astăzi care să ne permită intervenția în ceea ce privește modificarea sistemului competițional.

ADVERTISEMENT

Nu va avea loc nicio schimbare în ceea ce privește acest sezon”, a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

Totodată, președintele FRF a dezvăluit că lucrează, împreună cu firma de consultări HyperCube, la schimbarea formatului Cupei României.

ADVERTISEMENT

„Lucrăm cu firma de consultări HyperCube. Singura analiză pe care o avem este cea legată de formatul Cupei. Alte discuții nu avem despre formatul competițional”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Mirel Rădoi le-a dat speranțe dinamoviștilor

Ideea conform căreia FRF va mări numărul echipelor din Liga 1 a fost validată de Mirel Rădoi, la finalul anului trecut. Fostul selecționer a declarat faptul că, din informațiile sale, numărul echipelor din primul eșalon va crește la 18, dacă Dinamo va retrograda sportiv.

ADVERTISEMENT

„Eu spun că indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, nu va retrograda. Şi dacă va retrograda sportiv sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe.

Eu nu cred că Liga, Federaţia şi televiziunile îşi pot permite ca un brand atât de puternic să retrogradeze”, declara Mirel Rădoi, în luna decembrie, la Telekom Sport.

În prezent, Dinamo se află pe penultimul loc din Casa Pariurilor Liga 1, cu 12 puncte obținute după 22 de meciuri jucate.

ADVERTISEMENT