News

Ce spune Victor Rebengiuc despre ultimul rol pe scenă. Se retrage sau nu actorul în vârstă de 89 ani?

Actorul Victor Rebengiuc a declarat vineri că anunțul de la începutul lunii iunie, cu privire la ultimul rol al carierei, a fost interpretat greșit de publicul pasionat de teatru.
17.06.2022 | 20:51
Ce spune Victor Rebengiuc despre ultimul rol pe scena Se retrage sau nu actorul in varsta de 89 ani
Victor Rebengiuc vrea să mai joace cel puțin doi, trei ani dacă va fi sănătos. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Victor Rebengiuc a fost invitat în emisiunea moderată de jurnalistul Claudiu Pândaru la Digi 24 și a profitat de ocazie pentru a lămuri diferența dintre ultimul rol și retragerea de pe scenă.

Victor Rebengiuc nu s-a retras de pe scenă

Actorul a recunoscut că după ce a dezvăluit la 8 iunie că rolul din piesa ”Tatăl” este ultimul al carierei, la Teatrul Bulandra a fost înregistrată o cerere foarte mari pentru biletele de la acest spectacol.

ADVERTISEMENT

Publicul a crezut că marele actor se va retrage de pe scenă și de aici a fost generat interesul uriaș pentru piesa ”Tatăl”. Aflat în fața acestei situații, Victor Rebengiuc a subliniat că nu s-a pus în niciun moment problema renunțării la teatru.

Tot ce a vrut să transmită la începutul lunii iunie a fost că nu va mai accepta pregătirea altui rol, din cauza problemelor de sănătate, inerente la o vârstă înaintată.

ADVERTISEMENT

Actorul are probleme la picioare

Nu înseamnă că mă retrag. Un rol îl poți juca și peste un an, doi, trei… Dacă voi mai fi în viață. Am jucat piese și 4, 5 ani la Teatrul Național, la Bulandra… Rolul acesta îmi e aproape pentru că amândoi suntem bolnavi. Bolile noastre diferă. Eu sufăr de picioare, el suferă de cap. Am citit piesa…

Mi-a adus-o Ion Caramitru de la Paris pentru mine, dar n-am apucat s-o pun la TBN, pentru că atunci repetam ”Regele moare”. Pe urmă, el a plecat dintre noi și noua conducere n-a prea fost interesată de ceea ce dorea Pino să facă. Și atunci am luat piesa și am plecat cu ea la Bulandra. Cei de acolo au fost foarte amabili”, a spus Victor Rebengiuc la începutul emisiunii.

ADVERTISEMENT

În continuare, actorul octogenar a recunoscut că ar fi trebuit să fie mai clar când a lansat anunțul despre ultimul rol al carierei: ”A fost știrea falsă în legătură cu ultimul rol. Ei (n.r. – spectatorii) nu fac deosebire între ultimul rol și ultimul spectacol.

Anunț clar despre ultimul rol

De aici înainte, dacă mai vine cineva să îmi dea alt rol, nu o să-l mai iau. A fost un text foarte greu de învățat pentru că nu avea o logică. Textul era frânt.

ADVERTISEMENT

E grea perioada asta. N-aș mai vrea să iau un rol nou. Nu mai am ce să câștig. Rolul ăsta e un premiu pentru mine. E un premiu mai mare decât oricare alt premiu. Lucrul ăsta mă face extraordinar de fericit. Este adevărat (că scena este pentru el și un medicament).

Când intri pe scenă, te concentrezi pe alte probleme. Te doare, sigur… Altfel, toată lumea ar intra pe scenă pentru a scăpa de dureri și probleme. Nu știu când au trecut 67 de ani. Am muncit extraordinar de mult. Și mi-a plăcut. Să mă țină picioarele, asta e tot. Sunt disponibil.”

 

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!