Life

Ce spune Oana Sârbu despre reluarea celebrului Festival Mamaia. Detalii neștiute despre jurații concursului

Oana Sârbu a vorbit despre reluarea celebrului Festival Mamaia. Ce se întâmpla, de fapt, la masa juraților cu ani în urmă?
05.06.2023 | 10:44
Ce spune Oana Sarbu despre reluarea celebrului Festival Mamaia Detalii nestiute despre juratii concursului
Ce spunea Oana Sârbu despre reluarea celebrului Festival Mamaia. Sursă foto: Instagram, replicaonline / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Celebrul Festival Mamaia revine anul acesta. Nu puțini sunt cei care au reușit să se remarce pe scenă decenii întregi, concursul fiind organizat vară de vară. Oana Sârbu a participat și ea și nici măcar acum nu a uitat întreaga experiență.

Ce părere are Oana Sârbu despre celebrul Festival Mamaia

Într-un interviu acordat pentru viva.ro, artista a vorbit despre renumitul Festival Mamaia, dar și despre modul în care erau aleși câștigătorii. Se pare că au existat schimbări majore de-a lungul anilor, iar unele lucruri au rămas uitate.

ADVERTISEMENT

Oana Sârbu povestește că în urmă cu aproape 40 de ani, la masa juraților erau reprezentații PCR. Aceștia își puteau da acordul modificând ”alura esențială a filonului românesc autentic”, susține artista.

”Anii ’80, în care m-am lansat eu, au adus cu ei o schimbare în negru, în toate domeniile profesionale și educaționale, inclusiv în muzică. Reprezentanți ,,de seamă” ai PCR erau prezenți în jurii muzicale sau artistice, care își dădeau acordul modificând alura esențială a filonului românesc autentic”, a declarat Oana Sârbu, pentru viva.ro.

ADVERTISEMENT

Ce alte lucruri nu s-au mai spus până acum? Spre deosebire de anii trecuți, pe vremuri, melodiile patriotice aveau prioritate. Mai mult de atât, și cele tip imn se făceau remarcate pe scena de la faimosul Festival Mamaia.

Piesele care ”aveau prioritate” în concurs

Chiar și așa, artista spune că au fost și piese bune care s-au lansat în acea perioadă. Referitor la relansarea ediției aniversare a festivalului, Oana Sârbu spune că se bucură enorm de această decizie.

ADVERTISEMENT

În opinia ei, celebrul Festival Mamaia trebuia să revină, măcar în memoria faimoșilor compozitori și interpreți. De asemenea, ea speră ca și tinerii să fie atrași de acest concurs și să opteze pentru el.

”Și la Mamaia existau așa-zisele priorități pentru anumite piese tip imn, recitaluri impuse, premii date pe criterii subiective ș.a.m.d. Totuși, au existat piese foarte bune, lansate și atunci. Mă bucur tare de această ediție aniversară.

ADVERTISEMENT

Cred că merită, în memoria unor mari compozitori, instrumentiști și interpreți, ca Festivalul de la Mamaia să revină, să-și câștige admiratori în rândurile publicului tânăr!”, a mai adăugat ea.

ADVERTISEMENT