Life

Ce studii are, de fapt, Ion Ţiriac. Este incredibil cum a reușit să-și ia Bacalaureatul

Ocupă locul doi în topul celor mai bogați sportivi, însă, puțini știu cum un pașaport l-a ajutat pe Ion Țiriac să fie absolvent de liceu.
28.01.2023 | 15:43
Ce studii are de fapt Ion Tiriac Este incredibil cum a reusit sasi ia Bacalaureatul
Ce studii are, de fapt, Ion Ţiriac. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul jucător de tenis Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu o o avere estimată de Forbes la 1,3 miliarde de dolari, a fost împins de la spate pentru a reuși să-și finalizeze studiile. Astăzi este miliardar, având afaceri prospere, însă, în adolescență Ioan Gheorghe Maurer l-a ajutat să-și termine clasele, și, în doar patru luni, să își ia și diploma de Bacalaureat.

Ion Ţiriac, motivat de un pașaport pentru a luat Bacalaureatul

Ion Țiriac, la aproape 83 de ani, se poate mândri cu o carieră impresionantă în tenis, și, de asemenea, cu o avere incredibilă. Are un adevărat imperiu, dezvoltat de la zero de el, adesea fiind pe primele pagini ale publicațiilor în care sunt prezentați miliardarii lumii, Forbes notând că are o fonduri de peste 1,3 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Înainte de a fi omul de astăzi, fostul tenismen nu era tocmai un elev ilustru, și, nici măcar dornic de a termina liceu. Cel care l-a împins de la spate a fost Ioan Gheorghe Maurer, prin intermediul unui șantaj, determinându-l pe Ion Țiriac să-și finalizeze măcar o parte din studii.

Miliardarului i-a fost interzis să mai aibă pașaport până când nu încheiat clasele a IX-a şi a X-a, astfel că, el a fost nevoit ca în doar patru luni de zile să-și ia chiar și diploma de Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștință în fața familiei Maurer (n.r. Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în epoca Ceaușescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, știa situația mea.

La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: `Domnule, dumneata nu mai ai pașaportul`. Eu am reacționat: `Sunteți nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneți-le șefilor. Cum să nu am eu pașaport, ce, am omorât pe cineva?!`.

ADVERTISEMENT

Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Și pe urma mi s-a spus: `Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?`”, rememora Ion Țiriac în urmă cu mai mult timp.

”Țiriac a stopat ajutorul, pentru că, zicea el, nu putea descărca banii din contabilitate”

Ion Gheorghe Maurer i-a fost alături lui Ion Țiriac când a făcut primii pași în cariera de tenismen, și, ca semn de recunoștință, Ion Țiriac a promis că la bătrânețe îl va susține financiar. Jean Maurer, fiul fostului premier comunist, însă, susține că acest lucru nu s-a întâmplat, tatăl lui trăind din nimic în ultimii ani de viață.

ADVERTISEMENT

El i-a promis tatălui meu, după Revoluţie, că îl ajută financiar. Bătrânul avea o pensie foarte mică, iar eu fugisem deja în Germania, nu aveam bani şi, deci, nici posibilități să-l ajut. Ion Țiriac i-a fixat, aproape de jumătatea anilor ’90, un ajutor de 1.500.000 de lei pe lună, iar tata avea de la stat tot atât.

La un moment dat, Țiriac a stopat ajutorul, pentru că, zicea el, nu putea descărca banii din contabilitate. Contabilul lui Țiriac, îmi amintesc, era Rodica, soră-sa. I-a zis tatălui meu că îi cumpără alimente de la Metro, pentru că de acolo primește factură fiscală”, spunea Jean Maurer, fiul fostului premier comunist Ion Gheorghe Maurer.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”