Life

Ce sunt destinațiile dupes”, noul trend pentru vacanțe: „Puteți economisi la biletele de avion și la tarifele hoteliere”. Cum să cheltui și mai puțini bani

Tinerele generații au lansat un nou trend în materie de vacanțe. Ce sunt destinațiile „dupes” și cum te ajută să economisești bani.
13.11.2023 | 15:09
Ce sunt destinatiile dupes noul trend pentru vacante Puteti economisi la biletele de avion si la tarifele hoteliere Cum sa cheltui si mai putini bani
Ce sunt vacanțele „dupes”. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A apărut un nou trend în materie de vacanțe dat de tinerele generații. Destinațiile „dupes” îți permit să vezi locații interesante, dar și să economisești bani atunci când vine vorba despre biletele de avion sau cazare.

Ce sunt destinațiile „dupes”. Mulți le aleg atunci când vine vorba de vacanțe

Pe măsură ce prețurile au crescut și continuă să o facă, pasionații de călătorii au găsit o nouă metodă prin care să ajungă în continuare în locații deosebite, dar să plătească mai puțini bani.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba doar despre biletele de avion, dar și de cazare, mâncare și transport local. Astfel, tinerii au început să caute locuri care seamănă cu unele foarte cunoscute, dar care sunt cu mult mai ieftine.

Alternativele poartă numele de „dupes”, un termen popularizat pe TikTok. „În 2024, americanii sunt predispuși să aleagă destinații mai puțin cunoscute în locul zonelor turistice consacrate pentru vacanțele lor”, a declarat Jon Gieselman, președintele Expedia Brands, conform ziare.com. 

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor, a fost folosită de mulți amatori de vacanțe în 2023. De pildă, zborurile pentru aceste destinații „dupes” la nivel internațional au crescut de până la două ori.

„Puteți economisi la biletele de avion”

Astfel, interesul pentru Taipei, un „dupe” pentru Seoul, a crescut cu până la 458% în SUA și cu 2,786% la nivel global, iar cel pentru Pattaya, Thailanda, alternativă pentru Bangkok, cu 163% în SUA și de 249%.

ADVERTISEMENT

„Dacă încercați să economisiți bani la următoarea călătorie, luați în considerare o destinație alternativă”, a spus Hayley Berg, economist principal la Hopper, o aplicație de călătorii. De multe ori, puteți economisi la biletele de avion și la tarifele hoteliere alegând o destinație mai puțin frecventată”, a declarat Expedia.

Astfel că, amatorii de vacanțe trebuie să știe că un zbor tur-retur mediu din SUA către Hanoi, Vietnam, costă 1,564 de dolari. În schimb, dacă aleg să zboare către Ho Chi Minh City, zborul costă doar 1,326 de dolari.

ADVERTISEMENT

Destinații „dupes” mai sunt și Barcelona pentru Tenerife și Bangkok pentru Phuket, Thailanda. Un alt truc pe turiștii trebuie să-l cunoască este acela că dacă își încep vacanța duminica, pot avea reduceri de până la 25%.

„Evitarea destinațiilor „supra-turistice”, în special în timpul sezonului de vârf, poate oferi o experiență mai plăcută datorită mulțimilor mai mici”, a explicat Sara Rathner, expertă în călătorii la NerdWallet, pentru cnbc.com.

ADVERTISEMENT
Tags: