Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce surpriză! Jucătorul de la Dinamo pe care Dinu îl vede la echipa națională

Naționala României are viitor, cel puțin pe plan defensiv. După Pantea care a făcut furori pe flancul drept la FCSB, o nouă vedetă atrage toate privirile. Cornel Dinu l-a remarcat la meciul Dinamo - Botoșani
15.08.2023 | 19:11
Ce surpriza Jucatorul de la Dinamo pe care Dinu il vede la echipa nationala
Cornel Dinu PROPUNE un dinamovist la nationala Dinamo - Botosani 1-0. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Victoria lui Dinamo din meciul cu Botoșani a atras atenția oamenilor importanți din fotbalul românesc. Primul succes al câinilor din actualul sezon a adus cu el și o serie de jucători ce pot deveni viitoare vedete ale campionatului. Printre ele, se remarcă fundașul dreapta al celor de la Dinamo, Costin Amzăr.

Dinamo, pregătită să dea jucători echipei naționale

“Din punct de vedere defensiv, jucătorul care mie îmi place și care se impune, chiar poate spre viitorul apropiat să ajungă și în vederile echipei naționale, este fundașul stânga Amzăr. Care are mobilitate foarte bună. Pătrunde, e tehnic, are și joc defensiv și un plasament destul de eficient”, a declarat Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT

Costin Amzăr este produsul clubului din Ștefan cel Mare. În vârstă de 20 de ani, Amzăr a debutat pentru Dinamo în sezonul 2021 – 2022. Fundașul de bandă a adunat atunci nouă partide pentru alb-roșii, dintre care patru ca titular. Din păcate, Dinamo a retrogradat în acel an din Liga I.

Următorul sezon a fost unul reușit pentru Costin Amzăr. Tânărul jucător s-a impus în primul 11 în anul în care echipa a jucat în eșalonul secund. 25 de partide a strâns Amzăr pentru Dinamo, dintre care 24 ca și titular. Acesta nu a reușit să înscrie niciun gol sezonul trecut, în ciuda apetitului său ofensiv.

ADVERTISEMENT

În acest an, Costin Amzăr a început ca titular în apărarea lui Dinamo, pe postul de fundaș stânga. Eligibil pentru regula U21 impusă de Federația Română de Fotbal, Amzăr a jucat 4 partide dintre care 3 ca titular. Nu a reușit să înscrie nici în actualul sezon, însă s-a remarcat la capitolul cartonașe. Fundașul stângă a strâns 2 avertizări din partea centralilor.

Echipa din Ștefan cel Mare are un lot competitiv

“Revelația serii rămâne Dennis Politic și nu numai. E un model în fotbalul nostru că dacă ești jucător lateral de bandă și nu ești capabil să pătrunzi cu viteză cu mingea la picior să depășești adversarul și să ajungi cu mingea la picior la finalizare, degeaba ești pus în zona aceea a terenului.

ADVERTISEMENT

El se vede că și-a însușit ceea ce a fost învățat și antrenat la academia lui Manchester acolo unde și-a făcut ucenicia. Problemele lui Dinamo sunt în continuare în defensivă, în axul central”, a declarat Cornel Dinu în exclusivitate pentru FANATIK SUPERLIGA.

Dinamo ocupă locul 14 în Liga I după 5 etape jucate. Trupa lui Burcă are o victorie, un egal și trei înfrângeri în actualul sezon. Echipa din Ștefan cel Mare urmează să meargă în deplasare la Voluntari, formație aflată pe podium. Voluntari ocupă locul 3 în Liga I cu 3 victorii și două înfrângeri.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se poate vedea în direct pe FANATIK.RO. Pentru cine nu prinde emisiunea LIVE, aceasta poate fi văzută de la 17:30, în premieră. pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Dinu propune un dinamovist la nationala

ADVERTISEMENT