News

Ce ţări au început să testeze pe oameni vaccinul împotriva coronavirusului

23.04.2020 | 17:27
Ce tari au inceput sa testeze pe oameni vaccinul impotriva coronavirusului
ADVERTISEMENT

Mai multe țări au aprobat testarea pe oameni a unui vaccin, în tentativa de a stopa pandemia de coronavirus.

Patru țări au aprobat testarea pe oameni

Covid-19 a infectat deja, la nivel mondial, peste 2.5 milioane de oameni și, cel mai probabil, boala va fi oprită doar în momentul în care companiile biofarmaceutice vor descoperi un vaccin.

ADVERTISEMENT

În acest context, mai multe țări se luptă pentru a descoperi vaccinul în timp util, cu toate că un termen rezonabil pentru un vaccin sigur ar fi cel puțin 12 luni.

Miercuri, 22 aprilie, Germania s-a trecut pe lista țărilor care testează un vaccin pe oameni. Din partea Germaniei s-a alăturat efortului compania germană BioNTech și compania americană Pfizer.

ADVERTISEMENT

„Este un pas important în lupta cu coronavirusul care provoacă Covid-19”, au declarat cei de la institutul Paul Ehrlich. Testările se vor face pe 200 de persoane sănătoase, conform newsweek.com

Marea Britanie a aprobat la rândul ei testarea pe oameni. Conform lui Matt Hancock, secretarul de stat pentru sănătate și îngrijire socială, Universitatea din Oxford va începe testările joi, 23 aprilie, în timp ce un alt vaccin va fi testat în iunie de către Imperial College.

ADVERTISEMENT

Britanicii vor folosi un virus de la cimpanzei, în speranța că vor reuși să ajute organismul uman să combată Covid-19.

De asemenea, testarea pe oameni a fost aprobată deja în SUA și China. Cei mai avansați par a fi Inovio Pharma, companie care speră să termine testele în vară. De asemenea, compania americană Moderna este încrezătoare că va dezvolta un vaccin în timp record.

ADVERTISEMENT

Potrivit conducătorului companiei, prețul unui vaccin ar începe de la 800 de dolari, însă despre acest aspect se vor cunoaște mai multe anul viitor.

ADVERTISEMENT