Fotbal international

Ce țeapă! Și-a falsificat CV-ul și a obținut un contract de jumătate de milion de euro de la CSKA Sofia!

19.02.2021 | 08:52
Ce teapa Sia falsificat CVul si a obtinut un contract de jumatate de milion de euro de la CSKA Sofia
ADVERTISEMENT

Un presupus fotbalist a fost la un pas să de-a țeapa vieții. CSKA Sofia i-a pus pe masă un contract de 15 mii de euro pe lună, dar fanii lui PSG au blocat ”transferul”.

Nimeni nu a auzit de Gregoire Akcelrod, dar francezul s-a prezentat ani de zile ca fotbalist al lui PSG. ”Apărea” până și în casetele tehnice ale meciurilor campioanei Franței.

ADVERTISEMENT

Deși a jucat fotbal doar până la vârsta de 10 ani, francezul s-a autopropus la mai multe cluburi din Anglia, unele chiar din Premier League. În cele din urmă, a semnat contractul vieții cu CSKA Sofia, dar nu a apucat să joace.

Nimic nu l-a convins pe Gregoire Akcelrod să renunțe la visul lui

Pățania bulgarilor ar fi rămas secretă dacă Gregoire Akcelrod nu și-ar fi publicat un volum autobiografic în care a povestit escrocheriile pe care le-a făcut pentru a-și împlini visul de a fi fotbalist.

ADVERTISEMENT

În cartea lui, Akcelrod povestește că tatăl său l-a oprit să mai joace fotbal încă de la vârsta de 10 ani, considerându-l prea leneș. Nu a trecut peste ”porunca” părintelui, dar nici nu a renunțat să viseze că într-o zi va juca a nivel profesionist.

La vârsta de 18 ani, și-a construit un CV atractiv, a început să falsifice rapoartele de joc, trecându-și numele în locul adevăraților fotbaliști de la PSG, apoi s-a autopropus la mai multe cluburi din Anglia. A fost refuzat peste tot, până într-o zi.

ADVERTISEMENT

CSKA Sofia i-a oferit o jumătate de milion de euro lui Gregoire Akcelrod, dar fanii lui PSG l-au dat în vileag

În 2009, CSKA Sofia l-a invitat să dea probe, iar după două zile semna în sfârșit contractul visat. Bulgarii i-au oferit un angajament cu o remunerație de 15.000 de euro pe lună (540.000 de euro pe trei ani).

Un fan al lui CSKA a intrat însă pe forumul suporterilor lui PSG și a aflat adevărul despre Akcelrod. Apoi a anuțat presa din Bulgaria și pe oficialii clubului, care i-au reziliat imediat contractul

ADVERTISEMENT

”Mi-au făcut fotografii în tricoul lui CSKA, am semnat cu ei și au postat pe site-ul lor oficial. Dar fanii lui PSG m-au distrus. Un suporter al lui CSKA a intrat pe un forum al fanilor francezi și a cerut informații despre mine.

Însă nimeni nu mă știa, toți au spus că sunt un fotbalist fals. Acel suporter al lui CSKA a sunat fiecare jurnalist din Sofia și le-a spus că nu sunt un jucător adevărat. A doua zi cei de la club m-au dat afară și mi-au spus să mă întorc în Franța”, a dezvăluit Akcelrod în cartea sa, citat de Daily Mail.

A continuat să ”lupte” și chiar a jucat un sezon la profesioniști

Gregoire Akcelrod a mai povestit în cartea lui că a continat să se autopropună la diverse cluburi din Europa. Din Luxemburg, până în Grecia.

A încercat să obțină un contract și în Kuweit. Până la urmă i-a convins pe canadienii de la Mississauga Eagles că este fotbalist și chiar a jucat un sezon în campionatul Canadei.

Nu a reușit să se impună, dar măcar și-a împlinit visul. La 38 de ani ”s-a retras”, cu regretul că nici un club cu adevărat important nu a crezut în talentul său.

ADVERTISEMENT
Tags: