News

Ce ținută a purtat Carmen Iohannis în prima zi de școală. Soția președintelui a devenit dirigintă pentru o nouă serie de boboci

Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea cu ținuta sa elegantă, pe care a prezentat-o elevilor în prima zi de școală, atunci când a devenit dirigintă.
05.09.2022 | 14:03
Ce tinuta a purtat Carmen Iohannis in prima zi de scoala Sotia presedintelui a devenit diriginta pentru o noua serie de boboci
Carmen Iohannis, ținută elegantă. Foto: Captură A3
ADVERTISEMENT

Prima doamnă a României a fost vizibil emoționată de acest eveniment, însă a furat privirile tuturor cu o rochie elegantă, care i se potrivește perfect.

Ce simbolizează culoarea neagră, culoare purtată de Carmen Iohannis în prima zi de școală

Mai mult, rochia neagră a atras tuturor privirile pentru că are o semnificație aparte. Care este, însă, această semnificație?

ADVERTISEMENT

Potrivit mitologiei și superstiției, negrul e considerată este una dintre cele mai puternice culori, culoare asociată cu puterea și cunoașterea. În secolul al XIV-lea, era o culoare specifică Casei Regale, preluată apoi de poeții englezi din perioada romantismului.

În Roma antică și în Egiptul antic era considerată o culoare a fertilității. În Grecia antică, această culoare era specifică poeților, însă acum orice femeie poate fi considerată sofisticată și elegantă dacă poartă negru.

ADVERTISEMENT

Printre altele, negrul simbolizează eleganță, stil, formalism, putere, mister sau rafinament.

Carmen Iohannis va fi dirigintă pentru o nouă generație de elevi

Carmen Iohannis va fi dirigintă în acest an, un prilej în plus de noi emoții, pentru că va avea în grija ei o generație întreagă de elevi minunați.

“Totdeauna e emoționant. E o zi remarcabilă astăzi pentru noi toți, copii, elevi, profesori, părinți și o zi în care ne punem multe speranțe. Ne dorim să ne fie bine tot anul și sperăm să avem rezultate foarte bune“, a declarat Carmen Iohannis.

ADVERTISEMENT

Elevii s-au fotografiat plini de mândrie alături de Carmen Iohannis, care care le va ghida viețile în următorii ani și se va asigura că această tânără generație va duce România în topul performanței.

Elevii sunt extrem de fericiți că vor avea o astfel de dirigintă. “Am auzit doar lucruri bune despre ea și sunt sigură că va fi cea mai bună dirigintă”, a transmis una dintre eleve.

ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis nu a fost uitată nici de foștii elevi, care i-au adus flori după ce au intrat la facultate.

“Drept mulțumire, am vrut să îi dăm un buchet de flori şi după ce am intrat la facultate cu bine, majoritatea dintre noi”, a declarat unul dintre foștii elevi, acum studenți.

“Cu asta ne hrănim. Asta ne ne ține bucuroși și cu multă speranță că viitorul nostru și al copiilor noștri va fi foarte bun. Pentru că dacă au respect față de școală și s-au simțit bine în mijlocul școlii și în mijlocul nostru, înseamnă că vom progresa“, a punctat, cu emoție și bucurie Carmen Iohannis, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT