Life

Ce trebuie să pui în pilaf ca să îți iasă gustos ca la restaurant. Ingredientul care îi dă o aromă divină

Ce să adaugi în pilaf că sa iasă delicios și să aibă același gust ca al celor pregătiți în restaurant. Ingredientul care îi dă o aromă deosebită.
23.03.2024 | 08:30
Ce trebuie sa pui in pilaf ca sa iti iasa gustos ca la restaurant Ingredientul care ii da o aroma divina
Ce să pui în pilaf ca să iasă delicios. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum să obții un pilaf la fel de cremos și delicios ca cel servit în restaurant. Este important să ții cont de câteva detalii să adaugi anumite ingrediente. Te vei îndrăgosti de acest mod de a-l prepara.

Ce să pui în pilaf ca să iasă delicios

Dacă ești fan pilaf, dar nu ai nimerit încă o rețetă care să te satisfacă, următoarea va fi cu siguranță pe placul tău. Trebuie să folosești anumite ingrediente ca să iasă delicios și cremos, la fel ca cel din restaurante.

ADVERTISEMENT

Astfel, vei avea nevoie de orez cu bob lung, precum basmati sau jasmin, unt sau ghee- unt clarifiat, ceapă și ulei vegetal, pentru a o căli, supă de legume sau supă de pui pentru a fierbe orezul.

De asemenea, mai sunt necesare condimente: cum ar fi piper negru, scorțișoară, cuisoare, precum și sare. Pașii de preparare pentru pilaf sunt, la rândul lor, extrem de importanți.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară pilaful

Spală orezul bine până când apa devine limpede, pentru scăpa de excesul de amidon, care poate duce la lipirea orezului. Lasă orezul într-o sită pentru a se scurge și a elimina apa în exces.

Taie ceapa mărunt și călește-o într-o oală adâncă împreună cu unt sau ghee și ulei vegetal , până când devine aurie și aromată. Aromatizarea reprezintă unul dintre pașii esențiali.

ADVERTISEMENT

Peste ceapa călită se adaugă scorțișoara, cuisoarele și piperul negru măcinat. Se lasă câteva minute pentru a se elibera aromele, ca să te asiguri că vei avea un pilaf cu gust deosebit.

Supa de legume sau de pui trebuie să fie fierbinte și se toarnă peste orez. Cantitatea de lichid trebuie să fie de trei ori mai mare decât cea de orez. Focul se dă la minim, iar oala se acoperă cu un capac.

ADVERTISEMENT

Lasă orezul să fiarbă până când a absorbit toată supa și nu amesteca în acest timp, altfel va deveni lipicios. Când este gat, oprește focul, dar mai lasă-l 15 minute acoperit. La final, aerisește orezul, separând boabele cu o furculiță.

ADVERTISEMENT