Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la WTA Roma 2022! Pauză pentru Roland Garros

Simona Halep a fost eliminată în turul 2 de la WTA Roma 2022, după ce a fost învinsă de Danielle Collins, scor 6-7(1), 3-6 Cum arată programul româncei pentru perioada următoare.
12.05.2022 | 00:15
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa eliminarea de la WTA Roma 2022 Pauza pentru Roland Garros
Jocul Simonei Halep de la Roma îl îngrijorează pe Cristian Tudor Popescu, în prespectiva participării româncei la Roland Garros
ADVERTISEMENT

Aventura Simonei Halep la WTA Roma 2022 a ajuns la final, după ce a fost învinsă de Danielle Collins, scor 6-7(1), 3-6, în turul 2. Fostul număr 1 mondial va avea parte de câteva zile libere înaintea turneului de la Roland Garros.

Programul Simonei Halep după eliminarea de la WTA Roma 2022

Simona Halep nu s-a înscris la niciunul dintre turneele care se vor juca în perioada 16-22 mai, anume Open-ul Marocului şi Internationaux de Strasbourg. Aşa s-a întâmplat şi în anii trecuţi, românca luând o pauză înainte de startul Roland Gaross-ului, ultimul mare turneu al sezonului pe zgură.

ADVERTISEMENT

La Roland Garros, turneu care se va disputa în perioada 23 mai – 5 iunie, Simona Halep va fi cap de serie numărul 21. Lucrurile s-ar putea schimba dacă jucătoare din faţa ei se vor retrage înainte de startul competiţiei din capitala Franţei.

După Roland Garros, Simona Halep va începe sezonul pe iarbă, însă nu face parte de pe lista jucătoarelor înscrise la Rosmalen Open sau la Nottingham Open, turnee care se vor disputa în perioada 6-12 iunie.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, Simona Halep va juca două turnee înainte de Wimbledon, al treilea turneu de Mare Şlem al anului. Competiţia de la Londra va avea loc în perioada 27 iunie – 10 iulie.

Simona Halep poate aduna puncte importante în perioada următoare

Până la începutul lunii august, Simona Halep nu are puncte de apărat, după ce accidentarea de anul trecut, de la Roma, a ţinut-o pe tuşă timp de patru luni. În aceste condiţii, românca ar putea să urce în clasament în perioada următoare, iar primul moment important va fi Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Eliminată în turul 2 de la WTA Roma 2022, Simona Halep va ajunge la 2.126 de puncte şi, momentan, ocupă locul 19 în clasamentul WTA. Românca ar putea să coboare în clasament dacă Daria Kasatkina, Jil Teichmann sau Amanda Anisimova vor avea un parcurs cât mai lung, în timp ce Yulia Putintseva o poate devansa doar în cazul unui succes în finală.

Pentru prestaţia de la WTA Roma 2022, Simona Halep a obţinut 60 de puncte WTA şi a încasat un cec în valoare de 16.338 de dolari. La ediţia de anul trecut, fostul număr 1 mondial s-a retras în turul 2, după o accidentare suferită în meciul cu Angelique Kerber.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Roma a fost al doilea pentru Simona Halep de când a semnat parteneriatul cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. Cei doi au început să lucreze în perioada când românca se refăcea după accidentarea suferită la Indian Wells, iar WTA Madrid a fost prima competiţie la care au colaborat.

ADVERTISEMENT