News

Ce venituri uriașe are fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu. Pensia Danielei Vlădescu este cât un salariu de manager

Soprana Daniela Vlădescu a fost iubita lui Nicu Ceaușescu, unul din cei trei copii ai lui Nicolae Ceaușescu, președintele României în perioada comunistă.
28.10.2023 | 06:30
Ce venituri uriase are fosta iubita a lui Nicu Ceausescu Pensia Danielei Vladescu este cat un salariu de manager
Daniela Vlădescu și Nicu, fiul lui Nicolae Ceaușescu, au avut o relație sentimentală. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Fototeca online a comunismului românesc, Facebook Daniela Vlădescu
ADVERTISEMENT

Nicu Ceaușescu a fost unul din cei trei copii ai soților Ceaușescu, Nicolae și Elena, cuplul care a condus destinele României în perioada 1965-1989. Nicu a decedat pe 26 septembrie 1996, la doar 45 de ani, într-un spital din Viena, din cauza cirozei. După Revoluția din 1989, Nicu Ceaușescu a fost acuzat de genocid, omor deosebit de grav și subminarea economiei naționale.

Soprana Daniela Vlădescu este manager la Teatrul de operă și balet

Pe 21 septembrie 1990, Nicu Ceaușescu a fost condamnat de Tribunalul Militar Teritorial București la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav și la 5 ani pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cauza a fost rejudecată, pe 3 iunie 1991 a fost schimbată încadrarea juridică, iar pedeapsa i s-a redus la 16 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Pe 20 noiembrie 1992, fiul lui Nicolae Ceaușescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru port ilegal de armă și încălcarea regimului armelor și munițiilor. Ulterior, a fost pus în libertate condiționată pe motive medicale. Despre Nicu Ceaușescu s-a scris că a avut o viață sentimentală bogată, chiar dacă a fost căsătorit cu Poliana Cristescu, șefa pe țară a Organizației pionierilor.

Cea mai cunoscută relația sentimentală a lui Nicu Ceaușescu a fost cea cu soprana Daniela Vlădescu, care în prezent are 66 de ani și este manager la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovschi din Constanța, funcție pe care o ocupă de mai mulți ani. În această calitate, Vlădescu și-a depus anual declarații de avere, cea mai recentă fiind din iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Conform documentului consultat de FANATIK, Daniela Vlădescu deține un apartament cu o suprafață de 69 metri pătrați, moștenit în 2001, și o parte de 7/12 dintr-o casă de locuit de 300 metri pătrați, moștenită tot în 2001. Ambele imobile se află în București. Vlădescu are două autoturisme, o Dacia Duster fabricată în 2011 și un Ford Puma fabricat în 2022.

Fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu are aproximativ 40.000 euro în conturi

Pe 30 decembrie 2022, Daniela Vlădescu a mai vândut un autoturism, unei persoane fizice, pentru suma de 5.000 euro. La rubrica activelor financiare, fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu a notat că are în conturi 156.000 lei, 5.490 euro și 2.403 dolari americani, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 40.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Daniela Vlădescu nu deține bunuri sub formă de metale prețioase sau obiecte de artă și nici nu are datorii. În schimb, rubrica veniturilor este una consistentă. Astfel, ea a încasat un venit anual de 115.538 lei ca manager la Teatrul de Operă și balet, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 9.628 lei, adică aproximativ 1.900 euro.

Veniturile sopranei, conform declarației de avere consultată de FANATIK, au mai fost: 7.979 lei (microrecital la centrul de Cultură Dâmbovița), 3.500 lei (director festival organizat de Asociația Culturală Devart), 14.400 lei (profesor la Universitatea Ovidius – Facultatea de Arte Constanța), 2.000 lei (prestări servicii artistice la Centrul Cultural județean T. Burada din Constanța).

ADVERTISEMENT

Daniela Vlădescu are o pensie lunară de 9.443 lei

De asemenea, Daniela Vlădescu a încasat o pensie anuală de 113.316 lei, ceea ce înseamnă că pensia lunară este în cuantum de 9.443 lei. În total, fosta iubită a lui Nicu Ceaușescu a încasat venituri anuale de 256.733 lei, adică 21.394 lei (aproximativ 4.300 euro) pe lună. Ca o comparație, în declarația de avere din 2017 Vlădescu a notat venituri anuale totale de 136.908 lei, adică aproximativ 2.500 euro pe lună.

Daniela Vlădescu a fost iubita lui Nicu Ceaușescu la finalul anilor 80. „Am fost foarte dezamăgită și ceea ce am primit înapoi a fost pedeapsă, nu recompensă. El nu m-a iubit. Eu mi-am pus pe tavă toată viața. N-a fost singura iubire a vieții mele, mereu am iubit făcând sacrificii”, declara Daniela Vlădescu în emisiunea Acces Direct.

În timpul Revoluției din decembrie 1989, Daniela Vlădescu l-a adus cu mașina de la Sibiu la București pe Nicu Ceaușescu. “La Revoluţie m-a sunat la 21 decembrie şi mi-a spus să vin la Sibiu, că au plecat toţi, l-au lăsat singur. M-am urcat în maşină şi m-am dus, în pofida cererilor părinţilor mei, care plângeau rugându-mă să rămân acasă, căci se trăgea peste tot.”, a mai mărturisit Daniela Vlădescu.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul