News

Ce veste a primit Miruna Pascu în arestul preventiv. Mama lui Vlad Pascu are probleme cu Poliția

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, se află în arest preventiv deoarece a încercat să influențeze martorii în dosarul de droguri la fiului ei.
05.10.2023 | 09:33
Ce veste a primit Miruna Pascu in arestul preventiv Mama lui Vlad Pascu are probleme cu Politia
Vlad Pascu se află în arest de când a provocat accidentul rutier, în timp ce mama sa, Miruna Pascu, a fost reținută pe 15 septembrie. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Inquam photos Octav Ganea/George Călin
ADVERTISEMENT

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul aflat sub influența drogurilor care a provocat accidentul din stațiunea 2 mai, în urma căruia doi tineri au murit, iar trei au fost internați în spital, se află în arest preventiv din 15 septembrie. Procurorii au luat această decizie deoarece Miruna Pascu a încercat să influențeze martorii în dosarul de droguri al fiului ei.

Părinții lui Vlad Pascu au fost dați în judecată de Poliția Sectorului 1

Numele Mirunei Pascu se află în mai multe dosare aflate pe rol, majoritatea având mize imobiliare, deoarece mama lui Vlad Pascu deține aproximativ 300 imobile, în timp ce fostul soț, Mihail Pascu, ar avea 88 de proprietăți imobiliare. Miruna și Mihail Pascu figurează ca pârâți într-un dosar înregistrat pe 10 august 2022, la Judecătoria Sectorului 1 București.

ADVERTISEMENT

Conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, dosarul are ca obiect „obligația de a face”, iar reclamant figurează Poliția Locală Sector 1 București. În acest caz, reclamantul a solicitat demolarea unor imobile care ar fi fost ridicate abuziv, iar Miruna și Mihail Pascu nu s-au achitat de această obligație.

La primul termen, din 16 decembrie 2022, la apelul nominal făcut în ședința publică, părţile nu au răspuns. Instanța a arătat că procedura de citare este legal îndeplinită, că s-a făcut referatul cauzei de către grefier, după care a constatat lipsa procedurii de citare cu pârâta Miruna Pascu, sens în care a dispus citarea acesteia cu mențiune pentru factorul poştal de a indica adresa la care s-a mutat pârâta.

ADVERTISEMENT

La următorul termen, din 6 aprilie 2023, instanța a constatat că “procedura de citare a pârâtei Miruna Pascu este nelegal îndeplinită, faţă de verificările efectuate pentru aflarea domiciliului actual al acesteia în baza de date a DEPABD, reţinând că a rezultat aceeaşi adresă de domiciliu ca cea la care s-a dispus citarea pârâtei pentru prezentul termen de judecată”.

Miruna Pascu a primit citația la zece zile după ce fost arestată preventiv

Tot atunci, instanța a desemnat un curator special pentru Miruna Pascu, al cărui onorariu trebuie plătit de reclamant. De asemenea, a dispus citarea pârâtei Miruna Pascu prin publicitate, respectiv prin afişarea citaţiei la uşa instanţei, pe portalul instanţei de judecată şi la ultimul domiciliu cunoscut al acesteia.

ADVERTISEMENT

La termenul din 8 iunie 2023, instanța a arătat că suspendă  judecarea cauzei pentru neîndeplinirea obligaţiilor de către reclamant. Poliția Locală Sector 1 nu a achitat onorariul provizoriu în cuantum de 680 lei al curatorului special desemnat pentru pârâta Miruna Pascu către Baroul București.

Obligaţia a fost pusă în vedere acesteia prin citaţia emisă la data de 21.04.2023 şi comunicată la data de 27.04.2023. De atunci, dosarul a rămas în stare de suspendare, până când reclamantul a achitat onorariul pentru curatorul special. Pe 25 septembrie 2023, la zece zile după ce Miruna Pascu a fost arestată preventiv, ea a primit o citație în  care i s-a comunicat că este chemată la Judecătoria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Miruna Pascu trebuie să se prezinte în instanță pe 14 decembrie 2023

„Pascu Miruna, cu ultimul domiciliu în București, este chemată în această instanță, camera 210, în ziua de 14.12.2023, Completul C14 S2 (fost C38 Civil), ora 10.00, în calitate de Pârât, în proces cu Poliția Locală Sector 1 București, în calitate de reclamant, obligația de a face. În caz de neprezentare a părților, judecata se va face în lipsă, dacă se solicită în scris acest lucru de către una dintre părți”, se arată în citația consultată de FANATIK.

Mirunei Pascu i s-a mai comunicat că trebuie să se prezinte în instanță cu copia cererii de repunere pe rol, cu cererea de chemare în judecată și cu înscrisuri. Prin înmânarea citaţiei, sub semnătură de primire, personal sau prin reprezentant legal sau convenţional, pentru un termen de judecată, cel citat este prezumat că are în cunoştinţă de termenele de judecată ulterioare aceluia pentru care citaţia i-a fost înmânată.

Tatăl lui Vlad Pascu, Mihail, care este pârât în același dosar, nu a primit citație pentru termenul din 14 decembrie 2023. El se află sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și muniției, după ce DIICOT a descoperit la el în casă arme pentru care nu deținea autorizație.  După ce a intrat cu scuterul într-un grup de jurnaliști, lui Mihail Pascu i s-a deschis un dosar penal pentru violență și alte agresiuni, dar și pentru părăsirea locului accidentului.

ADVERTISEMENT