Life

Ce veste surprinzătoare au primit Prințul Harry și Meghan Markle. Casa Regală a luat decizia

Prințul Harry și Ducesa de Sussex au primit de curând o veste extraordinară. Casa Regală a luat o decizie favorabilă în legătură cu copiii lor.
08.03.2023 | 22:11
Ce veste surprinzatoare au primit Printul Harry si Meghan Markle Casa Regala a luat decizia
Ce s-a întâmplat de curând cu copiii lui Harry si Meghan Markle. Sursa foto: People
ADVERTISEMENT

Prințul Harry și Ducesa de Sussex s-au bucurat de curând de o veste legată de cei doi copii ai lor. Un purtător de cuvânt al cuplului a anunțat miercuri, 8 martie, ce s-a întâmplat cu Archie și Lilibet Diana. Totul s-a produs la scurt timp după ce prințul Harry a iscat un scandal în familia regală britanică, prin lansarea cărții autobiografice, ”Rezerva”.

Copiii prințului Harry și a lui Meghan Markle au primit titluri regale. Ce sunt acum Archie și Lilibet

Copiii lui Harry și a lui Meghan Markle au primit titluri regale, așa cum prevăd regulile de la Palatul Buckingham. Asta în pofida faptului că cei doi soți au renunțat în martie 2020 la îndatoririle monarhice în favoarea unei vieți normale, peste Ocean.

ADVERTISEMENT

Archie și Lilibet vor putea fi cunoscuți de acum încolo ca prinț și prințesă, iar părinții lor chiar au folosit denumirea în timp ce au anunțat tot miercuri, 8 martie 2023, că fetița lor a fost botezată la începutul acestei luni, de către arhiepiscopul de Los Angeles.

”Pot confirma că prințesa Lilibet Diana a fost botezată vineri, 3 martie, de arhiepiscopul de Los Angeles, reverendul John Taylor”, a transmis un purtător de cuvânt al fostului cuplu al familiei regale britanice. Tot acesta a mai informat că Palatul Buckingham va reactualiza informațiile despre toți membrii, ”în timp util”, având în vedere noile titulaturi, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

De ce au primit titluri regale Archie și Lilibet

Regulile regale prevăd ca nepoții monarhului, în prezent Regele Charles al III-lea, pot ajunge prinți sau prințese, ceea ce înseamnă că Archie și Lilibet erau eligibili pentru aceste ”funcții”, chiar dacă părinții lor nu mai fac parte dintre membrii de la Palatul Buckingham și s-au mutat în California.

De asemenea, titulaturile celor mici sunt în conformitate cu scrisorile de brevet ce aparțin lui George al V-lea, din 1917. Acesta a fost primul monarh britanic al Casei de Windsor și a stabilit că ”prinț” sau ”prințesă” pot deveni nepoții din linie masculină.

ADVERTISEMENT

Până în momentul de față au existat numeroase întrebări referitoare la rolurile copiilor lui Harry și Meghan, mai ales că aceștia au fost destul de reticenți în se pronunța asupra viitoarelor îndatoriri ale băiețulului și fetiței lor. De altfel, Lilibet Diana a fost botezată chiar la câteva zile după ce familia sa a fost rugată să abandoneze locuința britanică, Frogmore Cottage.

Stabilirea titulaturilor și botezul s-au produs și în contextul în care Prințul Harry a stârnit multă rumoare în spațiul public, la începutul anului, prin lansarea cărții de memorii, ”Spare” (Rezervă) , în care a făcut dezvăluiri despre neînțelegerile cu familia sa, cât timp a fost la Palatul Buckingham.

ADVERTISEMENT

Harry a mărturisit, printre altele, cum fratele lui, William, de exemplu, nu a fost de acord cu relația cu Meghan Markle. Într-o zi ar fi numit-o de față cu el ”dificilă”, ”nepoliticoasă” și ”necioplită”, după care l-a lovit, încât l-ar fi pus la pământ.

”A pus apa jos, m-a insultat şi a venit spre mine. S-a întâmplat atât de repede. Foarte repede. M-a apucat de guler, rupându-mi lănţişorul şi a dat cu mine de pământ. Am căzut peste castronul de mâncare al câinelui, care s-a spart sub spatele meu, iar cioburile m-au tăiat. Am zăcut acolo o vreme, ameţit, apoi m-am ridicat şi i-am spus să iasă”, apare scris în cartea ”Rezervă”.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink