News

Ce vrea să facă Donald Trump după pierderea alegerilor prezidențiale din SUA. Decizie de ultimă oră, conform CNN

09.11.2020 | 07:31
Ce vrea sa faca Donald Trump dupa pierderea alegerilor prezidentiale din SUA Decizie de ultima ora conform CNN
ADVERTISEMENT

După pierderea alegerilor prezidențiale din SUA, toată lumea vrea să afle ce vrea să facă Donald Trump, care va fi pasul președintelui încă în funcție: va ceda ușor sau se va ține de scaun, așa cum el însuși anunța.

Se pare că ultimele zile ale republicanului la Casa Albă, dacă vor fi unele destule de agitate peste ocean, acesta având un plan bine conturat de a lansa o serie de mitinguri de protest împotriva rezultatelor alegerilor.

ADVERTISEMENT

În continuare, Trump și echipa sa de campanie susțin că alegerile în urma cărora Joe Biden a devenit noul președinte al SUA au fost fraudate, iar Justiția ar trebui să decidă dacă democratul va fi sau nu  al 46-lea președinte din istorie.

Planul lui Donald Trump după pierderea alegerilor prezidențiale din SUA

Joe Biden (78 de ani) a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA, sâmbătă seara, de toate marile televiziuni americane, inclusiv FoxNews, considerată o televiziune apropiată de Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Teoretic, Biden devine al 46-lea președinte al SUA și cel mai bătrân. El a anunțat într-o declarație de presă că acceptă cu mândrie încrederea poporului american, în timp ce Donald Trump a postat în mediul virtual că el este adevăratul câștigător.

Între timp, la nici trei zile după ce Biden a ieşit învingător la urne în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, preşedintele în exerciţiu de la Casa Albă, Donald Trump, refuză să-și recunoască înfrângerea.

ADVERTISEMENT

Conform presei americane, echipa de campanie a lui Trump plănuiește să lanseze o campanie de mitinguri împotriva rezultatelor scrutinului.

Surse apropiate lui Donald Trump au spus, pentru CNN, că principalii săi consilieri vor să demareze o serie de mitinguri în stilul campaniei electorale, pentru a amplifica afirmaţiile nefondate potrivit cărora alegerile i-ar fi fost furate lui Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Donald Trump, convins că alegerile au fost furate

După ce toate proiecțiile de peste ocean l-au dat pe Joe Biden câștigătorul destul de clar al alegerilor din SUA, Donald Trump a refuzat să-și recunoască înfrângerea și a anunțat că echipa sa de campanie va merge în instanță cu acuzații de frauda.

În paralel cu acțiunea juridică, Donald Trump plănuiește acum să iasă pe străzi pentru a vorbi, din mijlocul susținătorilor săi, împotriva procesului electoral tocmai încheiat din SUA.

La o zi după ce președintele american Donald Trump pierdut alegerile pentru un nou mandat în fata democratului Joe Biden, acesta a postat noi mesaje pe Twitter prin care susține că alegerile au fost “furate”.

”Credem că acești oameni sunt hoți. Mașinile marilor orașe sunt corupte. Acestea au fost alegeri furate. Cel mai bun realizator de sondaje din Marea Britanie a scris în aceasta dimineață că acestea au fost clar alegeri furate, ca este imposibil de imaginat ca Biden l-a depășit pe Obama în unele dintre statele acestea”, a scris Trump.

ADVERTISEMENT