Life

Cea mai bătrână elevă de școală primară a murit. Priscilla Sitienei avea 99 de ani și se pregătea de examene

Priscilla Sitienei, supranumită și cea mai bătrână elevă de școală primară din lume, s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani.
19.11.2022 | 10:07
Cea mai batrana eleva de scoala primara a murit Priscilla Sitienei avea 99 de ani si se pregatea de examene
Priscilla Sitienei, cea mai bătrână elevă de școală primară din lume, a murit. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O adevărată sursă de inspirație pentru o întreagă generație s-a stins din viață. Este vorba despre Priscilla Sitienei, femeia despre care se spune că ar fi fost cea mai bătrână elevă de școală primară din lume.

Priscilla Sitienei s-a stins din viață la 99 de ani

Priscilla Sitienei avea 99 de ani, iar conform anunțului făcut de nepotul său, pentru BBC, femeia a murit în casa ei din Kenya.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că starea de sănătate a femeii s-a degradat încă de la mijlocul săptămânii. Nepotul ei a povestit pentru sursa citată că femeia s-a simțit rău la cursurile de miercuri, însă nimeni nu avea să știe ce va urma.

De asemenea, Priscilla Sitienei, alături de colegii săi care nu aveau mai mult de 12 ani, urmau să susțină examene săptămâna viitoare, aceștia pregătindu-se destul de intens.

ADVERTISEMENT

Deși avea o vârstă destul de înaintată, Priscilla Sitienei și-a propus să reușească imposibilul și să meargă la școală, fără a se uita în urmă.

Într-un interviu acordat pentru Unesco anul trecut, femeia povestea că și-a dorit să le încurajeze pe tinerele mame să se întoarcă la școală, iar gestul său spera că le va motiva și pe alte femei.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să fiu un exemplu nu numai pentru ele, ci și pentru alte fete din întreaga lume care nu sunt la școală. Fără educație, nu va fi nicio diferență între tine și un pui”, povestea femeia, conform BBC.

Priscilla Sitienei s-a înscris la școala pregătitoare în anul 2010

Astfel, în 2010, Priscilla Sitienei a decis să se înscrie la școala pregătitoare Leaders Vision. Pe lângă asta, ea a fost și moașă mai bine de 65 de ani, fiind cunoscută în zonă sub numele de ”Gogu”, adică ”bunică”, în limba locală.

ADVERTISEMENT

Unul dintre multele motive pentru care a decis să se înscrie la școală la o vârstă atât de înaintată l-a reprezentat faptul că și-a dorit să acopere anumite lipsuri din copilărie.

Într-un alt interviu acordat pentru BBC în anul 2015, femeia povestea că a învățat să scrie și să citească, lucru care până atunci i se părea extrem de dificil.

De asemenea, aceasta mai dezvăluia atunci și că deseori intra în vorbă cu anumiți copii care refuzau să meargă la școală.

Mulți îi spuneau că sunt prea bătrâni, lucru care pentru ea era inadmisibil. ”Îmi spun că sunt prea bătrâni. (…) Le spun: Ei bine, eu sunt la școală și la fel ar trebui să fii și tu”, mai povestea ea, pentru BBC.

Menționăm faptul că Priscilla Sitienei a devenit în ultimii ani o sursă de inspirație și a primit laude chiar și din partea agenției ONU pentru cultură și educație, dar și de la Unesco. De asemenea, s-a făcut și un film după povestea ei.

ADVERTISEMENT
Tags: