Life

Cea mai bună rețetă de bezea fără zahăr. Ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul este delicios

Cum poți prepara cea mai delicioasă bezea fără zahăr. Este varianta perfect de desert pentru cei care țin la silueta lor.
11.03.2024 | 17:14
Cea mai buna reteta de bezea fara zahar Ai nevoie de putine ingrediente iar rezultatul este delicios
Cea mai simplă rețetă de bezea fără zahăr. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane sunt preocupate de un stil de viață sănătos. În principal, zahărul este inamicul numărul 1 al unei alimentații echilibrate și al dietei. Multe persoane nu pot renunța la consumul de deserturi, însă, există și rețete de dulciuri care nu presupun folosirea zahărului. Un astfel de exemplu este bezeaua fără zahăr.

Cea mai simplă rețetă de bezea fără zahăr

Gospodinele care sunt în pană de idei și vor să prepare ceva delicios, trebuie neapărat să încerce rețeta de bezea fără zahăr. Așa cum îi spune și numele, acest desert nu conține deloc zahăr și poate fi consumat fără nicio problemă, chiar și de persoanele care stau departe de multe calorii.

ADVERTISEMENT

Bezeaua fără zahăr nu este deloc greu de preparat, iar ingredientele nu sunt prea numeroase. Faptul că nu conține deloc zahăr o face o variantă potrivit de desert al cărui consum nu se va vedea pe cântar.

Pentru început, trebuie să vă asigurați că aveți toate ingredientele necesare preparării aluatului. Mai exact, 4 ouă, 100 de grame de făină de migdale și 50 de grame de faină de cocos. Nu trebuie să lipsească nici o jumătate de linguriță de sare, o linguriță de esență de vanilie și o linguriță de praf de copt.

ADVERTISEMENT

Pentru bezea veți avea nevoie de 4 albușuri de ou, o linguriță esență de vanilie și îndulcitori fără calorii. Aici, puteți opta pentru eritritol sau stevia. De asemenea, puteți folosit și un sfert de linguriță de cremor tartar care poate ajuta la stabilizarea bezelei.

Cum se prepară bezeaua fără zahăr, în câțiva pași simpli

Înainte de a trece la prepararea bezelei, trebuie să preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius și să aveți și o tavă pregătită. Adică, o tavă specială pentru copt acoperită cu hârtie de copt sau tapetată.

ADVERTISEMENT

Pentru început, separați ouăle. Albușurile se bat cu mixerul până când se obține o textură solidă. Se adaugă îndulcitorul și se amestecă până când se formează bezeaua. În aceeași compoziție se adaugă și esența de vanilie. Dacă ați optat pentru cremor tartar, tot acum se adaugă și acesta.

Într-un bol separat, se amestecă gălbenușurile cu îndulcitorul și cu cealaltă esență de vanilie. Peste acest amestec se adaugă făina de cocos, faina de migdale, praful de copt și sarea. Toate ingredientele se amestecă bine până când se omogenizează.

ADVERTISEMENT

Amestecul rezultat se adaugă treptat peste albușuri. Totul se amestecă ușor pentru a se încorpora bine și a se omogeniza perfect. Întreaga compoziție se pune în tava deja pregătită și se nivelează.

Bezeaua se pune peste compoziția din tavă și se pot face diverse forme, după preferințe. Este suficient ca prăjitura să stea în cuptor 30-35 de minute. Înainte de a fi servită, prăjitura trebuie lăsată să se răcească complet. Poftă bună!

ADVERTISEMENT