Life

Rețetă de desert rapid marca Elena Matei de la Chefi la cuțite. Îți lingi degetele de plăcere!

Rețetă de desert făcută rapid, prezentată de Elena Matei de la Chefi la cuțite. Se prepară foarte simplu și e ceva delicios!
09.03.2024 | 21:23
Reteta de desert rapid marca Elena Matei de la Chefi la cutite Iti lingi degetele de placere
Rețetă de desert rapid de la Elena Matei. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Vă prezentăm o rețetă de desert rapid de preparat, culeasă de la una din cele mai cunoscute foste concurente de la Chefi la cuțite: viitoarea mămică Elena Matei!

Rețetă de desert rapid de la Elena Matei, fostă concurentă Chefi la cuțite

De când este însărcinată, Elena are ceva mai mult timp să se răsfețe cu tot felul de delicii culinare, iar acum se gândește și la bebelușul pe care îl poartă în burtică. De câteva luni, Matei nu mai gătește doar pentru ea, ci pentru doi!

ADVERTISEMENT

Fosta vedetă a Antenei 1 și ex-participantă la Survivor România în sezonul al treilea a postat pe contul ei de Instagram o rețetă de desert, care se face rapid, fără prea multe bătăi de cap. Vă spunem, în rândurile de mai jos despre ce este vorba și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

În primul rând, pentru desert vei avea nevoie de 500 de grame de mix de fructe congelate, 180 de grame de zahăr, două linguri de amidon și patru linguri de apă rece. Prima oară se pun fructele pe foc împreună cu zahărul. Când sunt bine gătite, folosim blenderul pentru a obține o compoziție fină.

ADVERTISEMENT

Aici intră în scenă amidonul amestecat cu cele patru linguri de apă, care se adaugă peste compoziția inițială. Se pune noua compoziție obținută pe aragaz, la foc mic până se absoarbe de tot amidonul. Se lasă apoi la rece.

Pentru rulada Pavlova (care face parte din desert) îți trebuie 200 de grame de albuș, 200 de grame de zahăr, o linguriță de oțet sau zeama de la o lămâie și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare al prăjiturii

„Mixăm albușurile cu oțetul și sarea la viteză medie, adăugăm zahărul în 3 trepte și continuăm să mixăm. La sfârșit adaug amidonul. Trebuie să obținem o bezea lucioasă, densă, legată. Întindem pe o foaie de copt, folosind tava de la cuptor.

Presărăm fulgii de migdale și coacem la 150 grade, fără ventilație timp de 20 de minute sau până devine aurie. Lăsăm la răcit, rulăm și o lăsăm într-un prosop până la folosire”, sunt indicațiile prețioase date de Elena Matei de la Chefi la cuțite.

ADVERTISEMENT

Ultima parte e formată din crema de mascarpone. Pentru asta ai nevoie de 300 de grame de mascarpone, 150 de grame de smântână pentru frișcă și 100 de grame de zahă pudră vanilat. Mixăm toate ingredientele până când rezultă o cremă consistentă, densă. La final, se decorează rulada cu crema de mascarpone cu fructe proaspete.

 

ADVERTISEMENT