Life

Cea mai bună rețetă de plăcintă de dovleac. Se prepară rapid și simplu

Cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac. Este gata într-un timp foarte scurt și nu are nevoie de prea multe ingrediente.
05.09.2023 | 17:15
Cea mai buna reteta de placinta de dovleac Se prepara rapid si simplu
Cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac. Este gata într-un timp foarte scurt și nu are nevoie de multe ingrediente. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai bună rețetă de plăcintă de dovleac. Se prepară rapid și simplu. E un desert special, perfect de savurat toamna alături de prieteni sau de familie. Descoperă care sunt produsele de care ai nevoie și ce trebuie să știi.

Cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac. Este gata într-un timp foarte scurt și nu are nevoie de multe ingrediente

Cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac este gata într-un timp foarte scurt și nu are nevoie de multe ingrediente. Printre acestea se numără: 400 de grame de piure de dovleac, 300 ml de lapte, 200 ml de smântână, unt și 200 grame de zahăr brun.

ADVERTISEMENT

De asemenea, desertul perfect pentru acest anotimp mai conține 200 de grame de nuci măcinate, 8 ouă, 6 linguri de pesmet, 2 linguri de scorțișoară, 2 linguri de sare și 2 linguri de praf de copt. Secretul preparatului stă în tipul de dovleac ales.

Cel mai bun pentru această rețetă trebuie să aibă un miez moale și dulce. Cele mai multe gospodine aleg dovleacul plăcintar pentru că nu este nevoie de prea mult zahăr în compoziție. În plus, gustul și consistența sunt potrivite pentru preparat.

ADVERTISEMENT

Un alt pont folosit de multe femei atunci când fac plăcintă de dovleac este rasul miezului cu ajutorul unei răzătoare. Ulterior, acesta se călește puțin într-o tigaie pentru a-și păstra consistența dorită și pentru un gust savuros.

Plăcintă de dovleac. Pașii de urmat

Primul pas pentru o plăcintă de dovleac savuroasă și delicioasă este obținerea piureului. Se spală foarte bine fructul, se curăță de coajă și se feliază. Se călește în tigaie sau se bagă la cuptor pentru circa 40 minute.

ADVERTISEMENT

E foarte important să se adauge în vas 3 linguri de apă și puțin unt. După ce a trecut timpul de coacere se scoate de la cuptor. Se ia o altă tavă care se unge cu unt, în timp ce peste piure se adaugă zahărul, laptele, smântâna și ouăle.

Se pune și untul și la final se adaugă pesmetul. Se amestecă bine și se mai pun și celelalte ingrediente. Plăcinta de dovleac are nevoie de o compoziție omogenă care se păstrează la frigider preț de 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Ultimul pas este punerea compoziției obținute în tava care va sta la cuptor la o temperatură de 170 de grade Celsius. Desertul de toamnă este gata în aproximativ 30 de minute sau când se rumenește frumos deasupra.

ADVERTISEMENT
Tags: