Life

Rețeta de plăcintă cu mere a lui chef Florin Dumitrescu. Ingredientul surpriză care îi dă un gust fantastic

Rețeta de plăcintă cu mere a lui Florin Dumitrescu. Ce ingredient trebuie să folosești pentru a-i da un gust fantastic desertului.
30.08.2023 | 18:10
Reteta de placinta cu mere a lui chef Florin Dumitrescu Ingredientul surpriza care ii da un gust fantastic
Rețeta de plăcintă cu mere a lui Florin Dumitrescu. Sursa foto: Instagram, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum poți să faci o plăcintă cu mere perfectă. Există un ingredient care îi oferă un gust delicios, la care nu te-ai fi gândit.

Rețeta de plăcintă cu mere a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul care îi oferă un gust incredibil

Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai întâlnite deserturi, inclusiv la noi în țară, și există mai multe feluri de a o prepara. Are un gust delicios, mai ales dacă se adaugă și scorțișoară. În plus, este destul de simplu de făcut.

ADVERTISEMENT

În general, gospodinele folosesc mere date prin răzătoare, apoi călite. Florin Dumitrescu obișnuiește să taie merele felii, apoi în cuburi mai mari, pentru ca gustul plăcintei să fie mai intens. Bucătarul a dezvăluit propria sa rețetă pentru acest desert.

Merele se taie, iar în tigaie se pune unt. După ce se încinge tigaia, se adaugă și merele cuburi, apoi se adaugă două linguri de zahăr și scorțișoară. Pentru flambare se adaugă coniac.

ADVERTISEMENT

“Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte.

Pregătim două ouă, le batem și desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja încins la 180 de grade. Punem merele pe o latură, după care închidem.

ADVERTISEMENT

Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor”, a explicat juratul de la Chefi la Cuțite.

După ce plăcinta se lasă la copt timp de aproximativ 45 de minute, se lasă la răcit, apoi se poate felia. Florin Dumitrescu a dezvăluit un mod inedit de a mânca această plăcintă. Peste fiecare porție se poate adăuga iaurtul preferat, care trebuie să aibă 10% grăsime.

ADVERTISEMENT

“Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună”, a încheiat bucătarul, notează spectacola.ro.

Chef Florin Dumitrescu are numeroase rețete pe care internauții le încearcă în bucătărie. Mulți țin cont de sfaturile bucătarului atunci când gătesc diverse feluri de mâncare. Juratul de la Antena 1 are rețete atât pentru feluri principale, cât și pentru deserturi.

ADVERTISEMENT