Sport

Cea mai bună voleibalistă a României, concediată de italieni, după o accidentare groaznică

Adelina Ungureanu, voleibalista româncă a anului 2023, a fost pusă pe liber de italienii de la Pallavolo Pinerelo, unde a activat doi ani
13.04.2024 | 12:42
Cea mai buna voleibalista a Romaniei concediata de italieni dupa o accidentare groaznica
Adelina Ungureanu a fost pusa pe liber de italieni FOTO facebook
ADVERTISEMENT

Adelina Ungureanu (24 de ani) a încheiat conturile cu formația italiană Pallavolo Pinerelo, unde evolua din 2019, anunțul fiind făcut azi de gruparea torineză.

Și-a rupt ligamentul încrucișat de la genunchiul stâng

„La finalul a două sezoane fantastice din păcate drumurile nostre se despart. Adelina Ungureanu, una dintre protagonistele succeselor obținute în acești doi ani a reușit să cucerească, zi de zi, afecțiunea și căldura tuturor publicului din Pinerolo și Villafranca.

ADVERTISEMENT

Cu mare regret încheiem din păcate această frumoasă călătorie trăită împreună. Ne vom aminti mereu de Ade pentru profesionalismul ei deosebit și zâmbetul frumos pe care nu l-am ratat nici în momentele grele din cauza accidentului.

Clubul îi urează Adelinei toate cele bune și mult succes în noile provocari care o așteaptă și un viitor profesional si uman plin de multe satisfacții. Pinerolo nu uita, Adelina este si va fi mereu o pinella!”, a fost anunțul clubului din Piemonte.

ADVERTISEMENT
Adelina Ungureanu Italia pusa pe liber
Adelina Ungureanu a fost data afara de italieni FOTO facebook

Adelina a fost desemnată în decembrie, cea mai bună voleibalistă româncă a anului 2023. Ea joacă în Italia din 2019, evoluând la Cuneo Granda Volley, Busto Arsizio și în ultimii doi ani la Pallavolo Pinerelo.

În România a jucat la Botoșani, orașul ei natal, unde a debutat în prima divizie la doar 17 ani, apoi a trecut pe la Timișoara, Dinamo și CSM București.

ADVERTISEMENT

S-a operat de ligamente încrucișate la genunchiul stâng

Despărțirea ei vine într-un moment delicat pentru sportiva noastră, care la finalul lunii ianuarie a suferit o accidentare gravă. Ea și-a rupt ligamentul încrucișat la genunchiul stâng, fiind operată în Italia. Recuperarea într-o astfel de traumă durează mai bine de șase luni, deoarece procesul este extrem de anevoios.

Coincidență, accidentarea a venit chiar într-un meci cu Busto Arsizio, echipă pentru care a evoluat timp de un sezon înainte de transferul la Pinerolo.

ADVERTISEMENT

Adelina a început să practice sportul la 6 ani, când s-a apucat de tenis. Ulterior, grație înălțimii sale s-a orientat către volei. Socotită una dintre cele mai frumoase sportive românce, Adelina Ungureanu se gândește să îmbrățișeze o carieră politică după retragere.

Adelina Ungureanu volei Italia data afara
Adelina Ungureanu a fost pusa pe liber de italieni FOTO facebook

 

ADVERTISEMENT
Tags: