Life

Cea mai fragedă prăjitură pe care o poți prepara acasă. Rețeta pentru Babă Neagră se face repede și are un ingredient special

Vrei să faci acasă cea mai fragedă prăjitură? Rețeta pentru Babă Neagră e foarte simplă, dar conține și un ingredient special.
20.01.2024 | 16:49
Cea mai frageda prajitura pe care o poti prepara acasa Reteta pentru Baba Neagra se face repede si are un ingredient special
Cea mai fragedă prăjitură pe care o poți face acasă. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Poți să prepari acasă cea mai fragedă prăjitură. Babă Neagră este unul dintre cele mai apreciate deserturi din Republica Moldova, iar rețeta nu este deloc una dificilă. Rezultatul în schimb este delicios.

Cea mai fragedă prăjitură pe care o poți face acasă

Dacă te-ai săturat de dulciurile din comerț și vrei puțin răsfăț acasă, poți faci cea mai fragedă prăjitură. Babă Neagră e pregătită deseori în Republica Moldova la anumite ocazii speciale.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de alte rețete de prăjituri, aceasta este cu mult mai simplă. Prepararea aluatului nu durează deloc mult și de asemenea, e nevoie de doar câteva ingrediente pentru a fi gata.

Dincolo de asta este și foarte delicioasă și poate fi considerată o prăjitură fragedă cu adevărat. Menționăm faptul că rețeta de Babă Neagă are la bază un ingredient secret pe care puține gospodine s-ar fi gândit să îl folosească vreodată.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre vodcă. Se pare că acest ingredient are un rol cheie în această rețetă. Astfel, la final o să simți diferența. Ingredientele necesare pentru rețeta Babă Neagră sunt următoarele:

  • 10 ouă
  • 250 ml lapte acru
  • 180 ml ulei
  • 2 pahare de făină
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 25 ml vodca
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 280 grame zahăr
ADVERTISEMENT

Rețeta pentru prăjitura Babă Neagră

Înainte de toate, asigură-te că ai un bol cât se poate de generos. În el vei pune ouăle și zahărul. Acestea se bat bine câteva minute, iar de abia apoi se adaugă deasupra făina, alături de zahărul vanilat.

Se pune și uleiul și se amestecă bine, iar după câteva minute se poate adăuga și laptele acru, alături de bicarbonat, un ingredient cheie de asemenea. De abia după ce amestecăm bine și aceste ingrediente putem să turnăm la final vodca.

ADVERTISEMENT

Acum este momentul în care se întâmplă magia și obținem cea mai fragedă prăjitură. Pregătim o tavă de copt rotundă, unde punem făină, ori pesmet și unde vom turna întreaga compoziție.

Prăjitura Babă Neagră se bagă la cuptorul încins la 200 de grade timp de două ore. Ulterior se scade temperatura la 150 de grade și se mai lasă la copt încă o oră. În momentul în care a trecut timpul, prăjitura se scoate din cuptor și se pune pe o tavă, sau pe o farfurie.

ADVERTISEMENT