Life

De ce să pui bicarbonat de sodiu în lapte. Trucul genial pe care puține persoane îl știu

Care e motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în lapte. Sfatul prețios pe care trebuie să-l cunoască mai multă lume.
17.11.2023 | 20:20
De ce sa pui bicarbonat de sodiu in lapte Trucul genial pe care putine persoane il stiu
Care e motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în lapte. Sfatul prețios pe care trebuie să-l cunoască mai multă lume. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce să pui bicarbonat de sodiu în lapte. Trucul genial pe care puține persoane îl știu. Acest praf magic are numeroase proprietăți și se folosește în gospodărie, de la mâncare până la diverse ponturi în curățenie.

Care e motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în lapte. Sfatul prețios pe care trebuie să-l cunoască mai multă lume

Iată, așadar, care este motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în lapte. Sfatul prețios pe care trebuie să-l cunoască mai multă lume când vine vorba de problemele de ordin medical care îți dau bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

Potrivit spynews.ro, acest ingredient funcționează perfect în cazul persoanelor care tușesc și vor să recurgă la un remediu natural. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o lingură din acest produs într-un pahar cu lapte fierbinte.

Combinația dintre cele două trebuie consumată seara, înainte de culcare. În plus, gargara liniștește durerile de gât, în timp ce spălăturile nazale cu această soluție ajută în răceli. Tusea seacă este eliminată la scurtă vreme după ce acest remediu a fost folosit.

ADVERTISEMENT

Laptele poate fi înlocuit și cu apă dacă persoanele nu îl consumă sau dacă ne aflăm în unul dintre cele 4 mari posturi din an. Soluția umezește mucoasa gâtului, motiv pentru care nu va mai trebui să iei alte medicamente.

Trucul funcționează de minune datorită faptului că alimentul este alcalin și acest lucru îl face să fie perfect în neutralizarea pH-ului din organismul uman. În plus, are rolul de a calma pielea, dar și durerile.

ADVERTISEMENT

Remediu natural pentru tuse

Prezentatorul emisiunii MediCOOL, Mihail Pautov, a explicat cum se poate proceda pentru a scăpa de tuse. Remediul este unul natural și este nevoie numai de două ingrediente simple, miere și zeama de la o lămâie.

„Cel mai bun sirop de tuse pe care îl poți face tu acasă este, pur și simplu, să storci zeamă de lămâie, să pui la fel de multă miere, amesteci temeinic și iei la fiecare 15 minute, 30 minute, câte o linguriță. 

ADVERTISEMENT

O mesteci și încerci să o înghiți cât poți tu de încet. Asta te va ajuta cel mai mult și mult mai mult decât un sirop de tuse care îți face mai mult rău decât bine pentru că bine nu îți face deloc. 

Și asta o să aducă mai multă secreție, o să umecteze mai mult acea mucoasă, o să ajute la umectarea acelui mucus și la expectorarea lui mai rapidă”, susține medicul Mihail Pautov, într-un clip de pe Facebook.

ADVERTISEMENT