Sporturi

Cea mai mare curiozitate pentru fanii români: sunt prietene Simona Halep și Bianca Andreescu?

08.05.2020 | 10:59
Cea mai mare curiozitate pentru fanii romani sunt prietene Simona Halep si Bianca Andreescu
ADVERTISEMENT

De multe ori iubitorii tenisului din România și-au pus întrebarea dacă între cele două sportive născute pe plaiurile mioritice, Simona Halep și Bianca Andreescu, există o relație de prietenie în afara terenului.

Relația Simona – Bianca, marele semn de întrebare

După cum se știe Bianca Andreescu reprezintă Canada, țara care i-a oferit sprijinul necesar pentru a ajunge în tenisul de performanță, dar se simte și româncă, an de an venind în vacanțe, la bunici.

ADVERTISEMENT

Între cele două jucătoare există o diferență destul de mare ca vârstă, Simona având acum 28 de ani, în timp ce Bianca are doar 19 și cele două au puncte de vedere diferite asupra relației lor.

Bianca Andreescu se consideră prietenă cu Simona

În cadrul vodcastului Tennis Legends produs de Eurosport și găzduit de foștii mari campioni Mats Wilander și Boris Becker Bianca Andreescu a vorbit și despre relația pe care o are cu Simona Halep.

ADVERTISEMENT

„Suntem competitoare, dar în afara terenului suntem prietene. E o persoană cu adevărat plăcută. Prima oară când am întâlnit-o eram chiar în Canada, la Rogers Cup în 2016, aveam la Montreal un eveniment la o clinică de copii de la Stadionul Olimpic de acolo. Mi-a oferit câteva sfaturi foarte bune.

Se simte și canadiancă, și româncă

Apoi, în timpul circuitului, ne-am văzut și am vorbit română împreună. Am ajuns să joc împotriva ei în Shenzhen și a fost un meci incredibil. A fost foarte frumos să fiu alături de un idol al meu și să-l văd transformat în rival. E ceva incredibil”.

ADVERTISEMENT

Totodată Andreescu a vorbit și despre faptul că se simte pe jumătate româncă, pe jumătate canadiancă. „Sunt cu siguranță un mix între o canadiancă și o româncă”, a punctat numărul 6 WTA. ”Părinții mei sunt români, au copilărit în România, însă eu am fost născută și crescută în Canada.

Are un mare respect pentru suporterii români

Cariera mea în tenis a început acolo, în România. Tot în România am pus prima oară mâna pe o rachetă de tenis, așa că este cu siguranță un loc special în inima mea. În adâncul sufletului simt că sunt canadiancă, dar totodată și româncă. Sper să aibă sens ce zic”

ADVERTISEMENT

Bianca are un respect enorm pentru suporterii români, pe care îi consideră la un alt nivel, mult mai ridicat. „Fanii români sunt la un cu totul alt nivel. Sunt prezenți oriunde te-ai duce! Mereu când joacă cineva din România la un turneu, există fani români acolo, ceea ce este extraordinar. Cred că acest lucru aduce o atmosferă diferită pe teren, când sunt atâția oameni care te susțin. Am avut parte de așa ceva și în China, iar în acel moment am rămăs fără cuvinte. Îi respect foarte mult”

Simona Halep spune că nu e prietenă cu Andreescu

Simona Halep a vorbit despre acest subiect înaintea meciului direct din cadrul grupei de la Turneul Campioanelor de la Shenzen. Poziția ei este diferită față de cea a Biancăi.

„Este o jucătoare bună, sunt sigură că poate reuși mai mult. Întotdeauna am spus că este o luptătoare, că merita să învingă în toate acele meciuri pentru că nu se dă bătută. Muncește mult, așa am înțeles. Nu am însă vreo conexiune cu ea, nu suntem prietene”.

 

ADVERTISEMENT