Life

Cea mai mare greșeală care afectează creierul. Medicul Vlad Ciurea spune că are efecte nocive: „Atunci apare acea deshidratare a encefalului”

Prof. dr. Vlad Ciurea a mărturisit care este cea mai mare greșeală care afectează creierul și care poate avea consecințe grave asupra sănătății.
08.12.2023 | 07:45
Cea mai mare greseala care afecteaza creierul Medicul Vlad Ciurea spune ca are efecte nocive Atunci apare acea deshidratare a encefalului
Prof. Dr. Vlad Ciurea a tras câteva semnale de alarmă/ sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Greșeala majoră care ne afectează creierul. Prof. Dr. Vlad Ciurea a tras câteva semnale de alarmă și a vorbit despre greșelile pe care le fac adesea persoanele în vârstă și nu numai. Iată ce obiceiuri simple pot ajuta la menținerea sănătății creierului!

Greșeala majoră care ne afectează creierul

Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a dezvăluit care este cea mai mare greșeală care ne afectează creierul uman. Specialistul a vorbit despre obiceiul greșit pe care mulți vârstnici îl fac destul de des. El a precizat că este foarte important să ne hidratăm, pentru o mai bună funcționare a sănătății creierului.

ADVERTISEMENT

„Am primit de multe ori întrebarea: . Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră, mereu precizez: în primul rând este important să ne hidratăm corespunzător”, a explicat renumitul neurochirurg, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Ce recomandă neurochirurgul

Din păcate, lipsa hidratării are efecte nocive pentru creierul uman. Cele mai afectate sunt persoanele în vârstă, care nu consumă zilnic apă. Medicul Vlad Ciurea a mai precizat că apa curăță organismul, dar și creierul.

ADVERTISEMENT

„Așa spun toate datele obținute din literatura de specialitate. În practică, dacă vedem o persoană mai în vârstă care face un RMN, ne grăbim să punem diagnostic:>. Nu! Persoanele în vârstă sunt persoane care se hidratează foarte puțin, nu vor să bea apă și atunci apare acea deshidratare a encefalului, care se vede pe RMN.

Deci trebuie să bem apă, indiferent de vârstă, pentru că ne menține cât mai tineri. Am scris pe larg despre alimentele și obiceiurile alimentare care ne pot ajuta să ne menținem creierul sănătos în >. Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul.”, a mai spus Prof. Dr. Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT

Carnea care poate fi consumată fără griji

Vlad Ciurea a venit și cu cu sfaturi utile pentru cei care vor să adopte un stil de viață mai sănătos. De această dată, medicul prezintă singura carne pe care o putem consuma fără griji! Conform acestuia, peștele este singura carne pe care o putem consuma fără griji. Cine consumă regulat pește se bucură de o mulțime de beneficii. Acesta este bogat în proteine, dar și acizi grași nesaturați.

Potrivit medicului, e bine să optăm pentru somon sălbatic, nu de crescătorie. Cel sălbatic conține o cantitate de proteine ceva mai mare, care ajută celula nervoasă. De asemenea, acestea sunt doar o parte dintre beneficiile pe care consumul de somon sălbatic le are.

ADVERTISEMENT

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.

Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. (…). Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena3CNN.

ADVERTISEMENT
Tags: