Life

Singura carne care poate fi consumată fără griji. Medicul Vlad Ciurea spune că e sănătoasă și ajută creierul

Medicul Vlad Ciurea a vorbit singura carne care poate fi consumată fără griji. E sănătoasă și este de mare ajutor creierului.
03.12.2023 | 14:00
Singura carne care poate fi consumata fara griji Medicul Vlad Ciurea spune ca e sanatoasa si ajuta creierul
Recomandarea medicului Vlad Ciurea. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre singura carne care poate fi consumată fără griji. Nu doar că este sănătoasă, dar ajută enorm și creierul. De asemenea, aduce o mulțime de beneficii organismului nostru.

Singura carne care poate fi consumată fără griji

Vlad Ciurea vine cu sfaturi utile pentru cei care vor să adopte un stil de viață mai sănătos. De această dată, medicul prezintă singura carne pe care o putem consuma fără griji. Și nu, nu este vorba despre pui.

ADVERTISEMENT

Conform medicului Vlad Ciurea, peștele este singura carne pe care o putem consuma fără griji. Cine consumă regulat pește se bucură de o mulțime de beneficii. Acesta este bogat în proteine, dar și acizi grași nesaturați.

Iar un tip de pește recomandat de neurochirurg este chiar somonul. Într-adevăr, este un tip de pește mai piperat la preț. Pe de altă parte, este o alegere bună pentru un corp și o minte sănătoasă. Important este însă și ce fel de somon alegem.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialistului, e bine să optăm pentru somon sălbatic, nu de crescătorie. Cel sălbatic conține o cantitate de proteine ceva mai mare, care ajută celula nervoasă. De asemenea, acestea sunt doar o parte dintre beneficiile pe care consumul de somon sălbatic le are.

Recomandarea medicului Vlad Ciurea

„În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol.

ADVERTISEMENT

Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. (…). Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.

Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena3CNN.

ADVERTISEMENT

Deși carnea de pește este singura care poate fi mâncată fără griji, asta nu înseamnă că trebuie să uităm și de carnea de pasăre. Potrivit medicului, carnea de curcan spre exemplu, este la rândul ei sănătoasă.

De asemenea, dacă e consumată regulat, la fel ca și peștele, carnea de curcan ajută la o mai bună funcționare a creierului. Astfel, o putem adăuga în dieta noastră zilnică fără prea multe griji.

ADVERTISEMENT