Life

Care este, de fapt, diferența dintre ciorbă și supă. Cum poți deosebi cele două preparate

Care este diferența dintre ciorbă și supă. De ce aspecte trebuie să ții cont pentru a deosebi aceste două feluri de mâncare.
14.03.2023 | 21:41
Care este de fapt diferenta dintre ciorba si supa Cum poti deosebi cele doua preparate
Care e diferența dintre supă și ciorbă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii gătesc adesea ciorbă și supă, acestea fiind două dintre cele mai consumate feluri de mâncare, dar nu multe persoane sunt conștiente de diferența dintre ele. Iată de ce să ții cont atunci când vrei să le gătești sau să le comazi de la restaurant.

Diferența dintre ciorbă și supă. Cum le deosebești

Unele dintre cele mai consumate mâncăruri atât acasă, cât și la restaurantele din România sunt supele sau ciorbele. Fie că acestea conțin carne sau doar legume, sunt foarte preferate de români datorită compoziției lor. De multe ori, acestea chiar seamănă foarte mult.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, atunci când gătesc ciorbă sau supă, gospodinele folosesc vechile rețete. Fie că îți place doar unul dintre aceste preparate, trebuie să știi că ele nu sunt unul și același lucru. De altfel, există mai multe diferențe între ele.

Unii spun că supa este mai dulce decât ciorba, dar că aceasta din urmă are un gust mai acru. Cu toate acestea, în anumite părți de la noi din țară, ciorba nu este acră, așa că aceasta nu este o diferență valabilă în toate cazurile.

ADVERTISEMENT

Consistența este unul dintre aspectele după care putem diferenția cele două feluri de mâncare. În timp ce supa are o zeamă lungă și conține mai puține ingrediente, în ciorbă se adaugă mai multe legume. De asemenea, în cazul ciorbei, consistența este mai groasă, notează spynews.ro.

De exemplu, în ciorbă se adaugă morcovi, dovlecel, ceapă, roșii, țelină, ardei gras, toate fiind tocate mărunt. Se pot adăuga și bucățele de carne de vită, pui, sau curcan. Supa rămâne după ce legumele și carnea au fiert mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Alte diferențe între supă și ciorbă

Un alt aspect este faptul că supele conțin mai multe legume rădăcinoase decât ciorbele. Spre deosebire de ciorbe, supele nu conțin la fel de multe legume și au, de multe ori, găluște, paste sau tăiței.

Între cele două există o diferență și atunci când vine vorba despre condimente. În ciorbe se adaugă mai mult sare și piper, dar și cuburi concentrate de supă, în funcție de preferințe. Pe de altă parte, în supe se adaugă mai multe ierburi și condimente.

ADVERTISEMENT

În plus, pentru ciorbe se folosesc, în general roșii, în timp ce pentru supe este preferat bulionul. Pentru cel dintâi fel de mâncare se poate folosi orice tip de carne, dar pentru supe este recomandată cea de pui.

ADVERTISEMENT