Life

Cea mai mare greșeală pe care o fac credincioșii atunci când se închină la icoanele din biserică. E mare păcat

Care este păcatul major realizat de creștini ortodocși când merg la Biserică. Are legătură cu icoanele din lăcașurile de cult.
21.01.2023 | 16:17
Cea mai mare greseala pe care o fac credinciosii atunci cand se inchina la icoanele din biserica E mare pacat
Care este păcatul major realizat de creștini ortodocși când merg la Biserică. Are legătură cu icoanele din lăcașurile de cult. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Cea mai mare greșeală pe care o fac credincioșii atunci când se închină la icoanele din biserică. E mare păcat, anunță părintele Cleopa Ilie, fostul stareț al Mănăstirii Sihăstria, una dintre cele mai importante figuri bisericești din țara noastră.

Care este păcatul major realizat de creștini ortodocși când merg la Biserică. Are legătură cu icoanele din lăcașurile de cult

Arhimandritul Cleopa Ilie, care se numără printre cei mai mari duhovnici ai Moldovei, a dezvăluit care este păcatul major pe care îl fac creștinii ortodocși atunci când merg la slujba de la Biserică și pupă icoanele.

ADVERTISEMENT

Una dintre regulile de care trebuie să ținem cont atunci când trecem pragul lăcașurilor de cult are legătură cu felul în care oamenii trebuie să se poarte. Mai exact, nu e bine să sărutăm Sfinții pe față, ci numai în partea de jos a icoanelor.

„Să știți că după ce dă preotul binecuvântare de Sfânta Liturghie, nimeni nu mai are voie să se închine la icoane în biserică sau să mai ducă daruri la altar, că este mare păcat.

ADVERTISEMENT

Când auzi că zice preotul: «Binecuvântată este Împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor», este gata! De atunci fiecare stă la locul lui liniștit, nu se mai duce să se închine.

Chiar de-ai venit cu un dar în biserică, cu lumânare și cu prescură, le dai la urmă. Că din timpul acela preotul intră în Sfânta Liturghie și nu mai are timp să ia darul”, a scris Cleopa Ilie în cartea Ne vorbește Părintele Cleopa, notează realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Reguli nescrise pentru mersul la Biserică

Cleopa Ilie mai subliniază că e mare păcat atunci când preotul trebuie să se oprească de la Liturghie pentru că îi rămân o mulțime de rugăciuni. Concret, darurile se duc la Biserică înainte ca popa să dea binecuvântarea.

„De atunci înainte nu mai este voie nici să te închini la icoane pentru că îi tulburi pe cei care vor să asculte Sfânta Liturghie”, a mai scris preotul în moștenirea sa spirituală, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT