Life

Cea mai periculoasă combinație de băuturi. Consecințele sunt dezastruoase pentru organismul uman

Băuturile pe care ai face bine să le eviți cu orice preț. Consumate împreună, pot fi un adevărat pericol pentru corpul tău
06.12.2023 | 07:54
Cea mai periculoasa combinatie de bauturi Consecintele sunt dezastruoase pentru organismul uman
Ce băuturi să eviți să le consumi în aceeași combinație Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că sunt ”bombardați” din toate părțile de o mulțime de băuturi. Pe cât de bune sunt, unele dintre ele pot deveni fatale pentru organism dacă sunt consumate în combinații nepotrivite.

Stai departe de acest cocktail nociv!

Problema băuturior consumate sub diverse forme și în diferite combinații a fost intens dezbătută. Specialiștii au tras semnale de alarmă cu privire la teribilismul de a combina unele băuturi doar pentru că au fost declarate inofensive.

ADVERTISEMENT

Peter Miller, un profesor de prihologie la Universitatea Deakin din Australia este de-a dreptul consternat atunci când aude că alcoolul se consumă împreună cu energizantele.

De-a lungul timpului, mai multe branduri mari care produc energizante au realizate diverse studii. Rezultatele tuturor au fost benefice pentru imaginea producătorului și au arătat același lucru. Și anume, că nu este deloc periculos să consumi alcool cu energizant.

ADVERTISEMENT

În realizate, această combinație este mult mai nocivă decât s-ar crede. În ciuda studiilor efectuate, profesorul Peter Miller trage un semnal de alarmă și se îngrijorează pentru cei care obișnuiesc să bea așa ceva.

Alcoolul și energizantele nu trebuie combinate niciodată

Toate studiile de până acum au fost sponsorizate, în mare parte, de către cei de la Red Bull. Cercetătorii implicați au ajuns la concluzia că această combinație nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Daily Mail, profesorul Miller a fost extrem de vehement atunci când a contracarat aceste afirmații. Cadrul didactic consideră că aceste studii nu reprezintă deloc realitatea și că rezultatele au fost unele distorsionate.

În realizate, consumul unei astfel de combinații poate fi nociv pentru organism. Tendința de a combina alcoolul cu energizantele este mai întâlnită în rândul tinerilor decât în rândul adulților. Însă, indiferent de vârstă, efectele sunt la fel de periculoase pentru oricine.

ADVERTISEMENT

Printre stările cel mai des întâlnite în astfel de cazuri se numără comportamentul agresiv, tendința de auto-rănire și predispoziția de a urca la băut la volan.

Acest cocktail nociv trebuie evitat cu orice preț, susține profesorul Miller. Nu doar că este periculos pentru cei care îl consumă, dar și cei din jur pot deveni victime colaterale.

ADVERTISEMENT
Tags: