Life

Cea mai puternică rugăciune care se rostește de Sfântul Andrei. Se spune că face minuni și aduce sănătate

Cea mai importantă rugă închinată Sfântului Apostol Andrei. Credincioșii cred că face miracole și îi scapă de problemele medicale.
29.11.2023 | 16:41
Cea mai puternica rugaciune care se rosteste de Sfantul Andrei Se spune ca face minuni si aduce sanatate
Cea mai importantă rugă închinată Sfântului Apostol Andrei. Credincioșii cred că face miracole și îi scapă de problemele medicale. Sursa foto: freepik.com / doxologia.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai puternică rugăciune care se rostește de Sfântul Andrei. Se spune că face minuni și aduce sănătate dacă se închină în cursul zilei de joi, 30 noiembrie, când este pomenit cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României.

Cea mai importantă rugă închinată Sfântului Apostol Andrei. Credincioșii cred că face miracole și îi scapă de problemele medicale

Cea mai importantă rugă închinată Sfântului Apostol Andrei. Credincioșii cred că face miracole și îi scapă de problemele medicale pentru că are o forță uriașă dacă este rostită din adâncul sufletului și cu credință în Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Potrivit doxologia.ro, prin intermediul troparului creștinii ortodocși îi cer Apostolului să aducă pace în lume și în suflete milă. În plus, cuvintele acestea feresc oamenii de toate relele care pot apărea în calea lor.

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

ADVERTISEMENT

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”. 

ADVERTISEMENT

Cine este Sfântul Andrei, pomenit pe 30 noiembrie

Sfântul Apostol Andrei este pomenit în fiecare an la aceeași dată, 30 noiembrie. Este numit Cel dintâi chemat pentru că a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la propovăduirea Evangheliei. El este și Ocrotitorul României.

S-a născut în Betsaida Galileia, pe ţărmul Lacului Ghenizaret, la nord de Israel. Sfânta Scriptură ne arată că este fratele lui Simon Petru, amândoi fiind de profesie pescari. Ei obișnuiau să lucreze împreună cu tatăl lor.

ADVERTISEMENT

Alături de ceilalți Apostoli, l-a urmat și l-a însoțit pe Mântuitor pe drumurile Țării Sfinte. În plus, a asistat la numeroase minuni realizate de Hristos în perioada în care a stat pe Pământ și chiar a văzut patimile prin care a trecut Domnul.

Credința sa a rămas de neclintit, dovadă că Mântuitorul i s-a arătat lui și altor Apostoli în ziua Învierii. Sfântul Andrei a fost martirizat la Patras, în Grecia. Nimeni nu știe cu exactitate data morții sale, însă se presupune că a fost ucis în timpul uneia dintre persecuțiile lui Nero (54-68) sau Dioclețian (81-96).

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
”O veste groaznică”. A murit la doar 46 de ani
”O veste groaznică”. A murit la doar 46 de ani
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din...
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din închisoare. A fost condamnat pe viață în 2015
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
La 13 ani, avea 90 de kg şi adoptase
La 13 ani, avea 90 de kg şi adoptase "body positivity". Cât a slăbit după ce a aflat că sănătatea are altă "părere"
Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu...
Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg....
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg. „Mi-e greu sǎ pun în cuvinte tot ce simt”
Care sunt pensionarii care putea pierde lunar sute de lei la pensie. Legea...
Care sunt pensionarii care putea pierde lunar sute de lei la pensie. Legea pregătită de parlamentari
Ce conțin, de fapt, crenvurștii. Lista pe care mulți cumpărători o ignoră
Ce conțin, de fapt, crenvurștii. Lista pe care mulți cumpărători o ignoră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Vestea momentului în plin proces la TAS! Halep este în culmea fericirii
Vestea momentului în plin proces la TAS! Halep este în culmea fericirii
Cazul elevului abuzat sexual de două ori. Directoarea școlii, prima reacție
Cazul elevului abuzat sexual de două ori. Directoarea școlii, prima reacție
Motivul real pentru care Naomi Hedman a rupt logodna cu Florin Ristei: „Ea...
Motivul real pentru care Naomi Hedman a rupt logodna cu Florin Ristei: „Ea a reușit 3 ani, eu n-aș fi făcut-o”