Life

Cea mai puternică rugăciune pentru dragoste pe care să o rostești de Dragobete. Te ajută să-ți găsești jumătatea

Cea mai puternică rugăciune pentru dragoste ce trebuie rostită de Dragobete. Te poate ajuta să-ți întâlnești jumătatea și să te căsătorești.
23.02.2024 | 16:26
Cea mai puternica rugaciune pentru dragoste pe care sa o rostesti de Dragobete Te ajuta sati gasesti jumatatea
Rugăciunea pe care să o rostești de Dragobete. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care e cea mai puternică rugăciune pentru dragoste ce trebuie rostită de Dragobete. Te va ajuta să găsești persoana potrivită și să-ți întemeiezi o familie.

Cea mai puternică rugăciune pentru dragoste care trebuie rostită de Dragobete. Te poate ajuta să-și întâlnești jumătatea

Cea mai cunoscută sărbătoare a iubirii, la nivel mondial, este Valentine’s Day, însă românii au propria zi dedicată dragostei. În fiecare an, pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele.

ADVERTISEMENT

De Dragobete, românii au anumite tradiții și obiceiuri încă din cele mai vechi timpuri. Această sărbătoare datează încă din perioada strămoșilor daci, iar superstițiile s-au păstrat până în ziua de astăzi.

Dragobetele ar fi fost fiul Dochiei, fiind cunoscut ca un bărbat chipeș și vesel, care obișnuia să petreacă de ziua lui de naștere. Potrivit superstițiilor, cele care vor să aibă noroc în dragoste trebuie să respecte anumite obiceiuri.

ADVERTISEMENT

De exemplu, femeile nu ar trebui să facă trebui casnice de Dragobete. Dacă spală, calcă sau fac alte activități, atunci nu vor avea noroc în dragoste. Totodată, casa trebuie să fie curată pe 24 februarie.

Astfel, cel mai bine este să se ocupe de curățenie pe 23 februarie, înainte de Dragobete. De altfel, și bărbații au anumite interdicții pentru ziua de 24 februarie.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu trebuie să-și supere partenerele, orice ar fi. Dacă iubitele ajung să verse lacrimi în această zi, vor avea parte de ghinion tot anul, conform credinței populare.

Un alt lucru pe care toată lumea este să-l facă de Dragobete este să rostească o rugăciune foarte puternică. Dacă faci acest lucru, atunci te vei bucura de noroc în plan sentimental.

ADVERTISEMENT

Cei care au probleme în relații ar putea să o rostească pentru a le merge bine. În același timp, cei care nu și-au găsit jumătatea este bine să spună rugăciunea. În acest fel, șansele să aibă pe cineva cu care să ajungă să se căsătorească sunt mult mai mari.

Rugăciunea îi este adresată Sfintei Mucenițe Irina, sărbătorită pe 5 mai, ocrotitoarea celor căsătoriți. Aceasta îi ajută și pe cei care își doresc să se căsătorească și să-și întemeieze o familie. În plus, cei care o rostesc vor avea liniște, înțelegere și armonie în viața de cuplu.

Rugăciunea pe care să o rostești de Dragobete

“Cu umilinţa inimii şi cu evlavie venim noi, păcătoşii şi săracii, către tine, Sfântă slăvită fecioară şi Mare Muceniţă Irina, albina lui Hristos cea mult lucrătoare, care pe cuvintele Sfântului Duh, cele luminate şi mai dulci decât mierea şi fagurele, pe buzele tale le-ai purtat şi prin a lor dulceaţă şi lumină multe suflete ai îndulcit şi ai luminat; auzi-ne şi pe noi, nevrednicii, cei întristaţi şi apăsaţi de conştiinţa mulţimii păcatelor noastre, care, prin a noastră nesimţire şi lenevire, sporesc şi se întăresc, şi ca o rugină veche, prin obişnuinţă, cheltuiesc şi strică în toată vremea tăria şi frumuseţea sufletelor noastre.

 Şi de aceea, te rugăm pe tine, porumbiţa lui Hristos cea curată şi preablândă, care prin sfântă neprihănire ai zburat de pe pământ către acoperământul cerescului Vultur, nu ne uita pe noi cei nemernici şi cu totul neputincioşi, care ne zbatem, zăcând jos în această vale a plângerii şi a ispitirii, şi care îndrăznim a te pune pe tine mijlocitoare, sfântă fecioară, către Preabunul şi Preacuratul tău Mire, Hristos. Ia aminte la toţi cei care cu credinţă şi cu dragoste alergăm către tine la vreme de necaz şi de primejdii.

Ştim că tu ai mare îndrăzneală către Preabunul nostru Mântuitor, pentru a Cărui dragoste ţi-ai pus sufletul tău; de aceea credem fără de îndoire că la toată cererea spre folosul nostru vei fi ascultată de Preamilostivul Dumnezeu pe Care roagă-L să ne povăţuiască pe noi pe calea mântuirii şi să ne sprijinească cu darul Său la vreme de ispite şi de încercări şi să ne acopere cu a Sa milă de toate primejdiile văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi.

Să ne trimită frica Sa în inimile noastre, că prin ea să vieţuim cu trezvie şi cu luare aminte, spre a scăpa de veşnicele munci şi a dobândi bucuria cea necuprinsă de minte şi fără de margini şi să slăvim împreună cu tine, Sfântă fecioară, pe Dumnezeul nostru, Cel închinat în Sfânta Treime, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

ADVERTISEMENT
Tags: