Berea este o băutură consumată de mulți dintre noi, dar să nu uităm să facem acest lucru cu moderație, așa cum ne sfătuiesc specialiștii. Mai sunt și persoane care nu se uită la bani atunci când își cumpără bere, dar câți am fi dispuși să plătim o avere, aproape, pe un astfel de produs?
Gestul unui bărbat a rămas în istorie. El a scos din portofel aproape jumătate de milion de lire sterline pentru o sticlă de bere. Mulți s-au întrebat cum a putut decurge la această faptă, dar la mijloc există o explicație. Totuși, unii ar refuza să plătească atât, chiar și din motivul invocat de producători.
Allsopp’s Arctic Ale nu este de departe cea mai bună bere din lume, dar cu siguranță cea mai scumpă. Povestea ei a început în anul 1852, când se făceau faimoasele voiaje pe mare ale HMS Erebus și HMS Terror și au descoperit căile de acces către Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific.
Misiunea navelor nu a fost una de succes, încheindu-se în apropierea Insulei King William, în gheața de mare. Mulți marinari nu s-au mai putut întoarce acasă, așa că au avut nevoie de ajutoare. Guvernul britanic a comandat atunci fabricarea unei beri care să fie potrivită condițiilor din Arctica. Cei de la Allsopps au avut acest rol.
Așadar, când s-a început misiunea de salvare, berea era la bord. Într-o zi, berea a ajuns să fie pusă la vânzare pe site-ul e-Bay. Vânzătorul a avut un preț inițial de 150.000 de dolari, incluzând și transport gratuit. Observând cererea mare, el a decis să mărească suma.
Berea celor de la Allsopps a ajuns să coste într-o zi 78.000 de dolari, în cadrul unei licitații. Cel mai mult s-a oferit pentru o sticlă, atunci, 503. 300 de dolari. Astfel, a avut loc un moment memorabil, achiziționarea celei mai scumpe beri din lume.
Dincolo de contraindicațiile berii, medicii mai spun că drojdia de bere are și beneficii asupra organismului. Se poate cumpăra din magazinele naturiste sau de la plafar, cu scopul de a ne proteja imunitatea și de a ne curăța organismul de toxine.
”Datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține, drojdia de bere îți stimulează sistemul imunitar, îți îmbunătățește tonusul și te ajută în lupta împotriva oboselii în perioadele suprasolicitate.
Drojdia de bere este un aliat foarte bun dacă te simți balonat. Balonarea este adesea un semn al digestiei lente și al unui intestin leneș, iar drojdia este un activator digestiv foarte bun. Conține o tulpină bacteriană, denumită Saccharomyces cerevisiae, care îți va stimula flora bacteriană, acționând asupra regenerării florei intestinale rapid și eficient, la fel cum o face un probiotic. De asemenea, drojdia de bere te ajută în tratarea diareei sau a altei afecțiuni ale intestinului”, relatează dr. Oana Cuzino pe doc.ro