Life

Cea mai sigură plajă din România. E locul perfect pentru turiști, iar riscul de înec e destul de mic

Aceasta este cea mai sigură plajă din România. Ministerul Sănătății a făcut anunțul: riscul de înec este unul foarte mic.
29.06.2023 | 09:49
Cea mai sigura plaja din Romania E locul perfect pentru turisti iar riscul de inec e destul de mic
Care este cea mai sigură plajă din România. Sursa foto: Inquam/ Costin Dinca
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a făcut cercetări și s-a aflat care este cea mai sigură plajă din România. Este locul perfect pentru turiștii care vor să relaxeze pe litoralul mării noastre, iar riscul de înec este unul scăzut.

Care este cea mai sigură plajă din România

Dacă s-a aflat deja că cea mai periculoasă plajă din România este cea de la Eforie, acum Ministerul Sănătății a anunțat și care este cea mai sigură dintre toate. Potrivit specialiștilor, turiștii care merg în Mamaia se expun celor mai puține riscuri.

ADVERTISEMENT

Potrivit raportului publicat de Ministerul Sănătății, plaja din Mamaia este potrivită pentru toți oamenii, indiferent dacă știu sau nu să înoate. În plus, în zonă sunt și  salvamari foarte bine pregătiți și se asigură că toți turiștii respectă regulile de siguranță.

Chiar și pe cea mai sigură plajă din România, este bine ca nimeni să nu se aventureze în mare atunci când condițiile meteo nu sunt prielnice. Limita de siguranță este situată la 1,5 metri de mal, înotul fiind permis până la dig, apoi va deveni adâncă.

ADVERTISEMENT

Totodată cei care își doresc să se plimbe cu diferite ambarcațiuni, sunt obligați să poarte vesta de salvare, pentru a nu se expune niciunui risc suplimentar în cazul în care o să apară evenimente neprevăzute, conform monden.ro. 

Mamaia este cunoscută pentru prețurile mari

Însă, este cunoscut și faptul că stațiunea Mamaia are unele dintre cele mai mari prețuri de pe litoralul românesc. Un weekend a ajuns să coste în jur de 2000 de lei, bani în care nu sunt incluse decât cazarea și mâncarea.

ADVERTISEMENT

Cea mai ieftină cazare costă 300 de lei, iar costurile cresc în funcție de condiții și facilitățile pe care locația le oferă. De menționat este că anumite hoteluri pun la dispoziție și micul dejun pentru turiști, fără a plăti nimic în plus.

Dar pentru prânz, cei care se relaxează pe cea mai sigură plajă din România trebuie să aibă portofelul pregătit. O singură porție de cartofi cu șnițel costă 65 de lei. O saramură de pui este 50 de lei, iar o ciorbă 25.

ADVERTISEMENT

Băuturile sunt și ele destul de scumpe, o bere poate să coste 25 de lei. Cele mai ieftine variante ajung la 15 lei. De asemenea, în unele restaurante se poate servi meniul zilei, dar răcoritoarele nu sunt incluse, scrie gândul.ro.

ADVERTISEMENT