Life

Cea mai simplă rețetă de gem sau dulceață de dude. Trucul secret al gospodinelor

Rețeta de gem sau dulceață de dude este una extrem de simplă, dar foarte gustoasă.
23.06.2021 | 19:08
Cea mai simpla reteta de gem sau dulceata de dude Trucul secret al gospodinelor
Cea mai simplă rețetă de gem sau dulceață de dude. Trucul secret al gospodinelor. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă o rețetă delicioasă. Este relativ simplă dacă țineți cont de toate sfaturile. Un detaliu important este că la această dulceață nu se adaugă deloc apă, așa cum se face la alte dulcețuri. 

Vă prezentăm una dintre cele mai simple rețete, pentru aceasta fiind nevoie de doar trei ingrediente. Dude, zahăr și zeamă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară gemul sau dulceața de dude

Aceasta este cea mai simplă rețetă de dulceață și orice gospodină o poate realiza fără probleme.  Chiar dacă dudele nu sunt printre cele mai populare fructe cu ajutorul lor se pot face deserturi delicioase.

Pentru gem aveți nevoie de o jumătate de kilogram de dude, 250-300 grame de zahăr și puțină zeamă de lămâie (opțional).

ADVERTISEMENT

Mai întâi dudele trebuie spălate foarte bine și apoi se curăță (li se scot codițele). Sfatul nostru este să folosiți mănuși pentru că zeama de dude pătează.

După ce au fost curățate se pun la fiert. Se adaugă puțină zeamă de lămâie, dacă doriți. Atenție, trucul este că nu se pune deloc apă. Dudele sunt foarte zemoase și vor lăsa imediat suc. Se fierb la foc mic și nu uitați ca din când în când să amestecați în oală.

ADVERTISEMENT

Se fierb până când siropul începe să scadă, apoi se pune zahărul. Se poate adăuga și mai puțin zahăr, dacă fructele sunt foarte dulci. Se dă din nou la fiert, amestecând în continuare. Când dulceața începe să se lege se ia de pe foc.

După ce s-a răcit, dulceața poate fi pusă în borcane și păstrată sau consumată imediat.

Ce beneficii au dudele

Dudele sunt printre cele mai sănătoase fructe, chiar dacă nu sunt foarte populare. Peste 500 de studii realizate în toată lumea dovedesc efectele benefice ale acestora. Dudele (originare din China) conțin fier, riboflavina, vitamina C, vitamina K, potasiu, fosfor și calciu. De asemenea conțin fibre și o gamă variată de compuși organici.

ADVERTISEMENT

Dudele sunt extrem de bune pentru îmbunătățirea digestiei și pentru reducerea colesterolului. De asemenea pot preveni și apariția cancerului.

Atenție. Foarte rar dudele pot provoca alergii. De aceea trebuie consumate cu moderație.

ADVERTISEMENT