Life

Cea mai bună alternativă de post pentru ciorba de burtă. Are un gust demențial. Rețeta preparată la mănăstire

Cea mai bună alternativă de post pentru ciorba de burtă vine de la mănăstire. Rețeta e foarte simplă și are un gust demențial.
27.03.2024 | 14:56
Cea mai buna alternativa de post pentru ciorba de burta Are un gust demential Reteta preparata la manastire
Cea mai bună alternativă de post pentru ciorba de burtă. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai bună alternativă de post pentru ciorba de burtă există. Rețeta preparată la mănăstire este una foarte simplă, iar gustul este unul demențial. Cum se prepară și ce ingredient cheie are în ea?

Cea mai bună alternativă de post pentru ciorba de burtă

Ciorba de burtă este unul dintre preparatele adorate de români. Are un gust aparte și nu poate fi comparată cu nimic altceva. Ce facem însă dacă ținem post și nu ne putem bucura de ea? Există soluții.

ADVERTISEMENT

Din fericire, în ultima vreme au apărut numeroase rețete de post. Avem rețete de dulce, care înlocuiesc preparatele obișnuite. De asemenea, există și preparate culinare deosebite, astfel că putem uita rapid de carne.

Care este însă cea mai bună alternativă de post pentru ciorba de burtă? Un preot a prezentat rețeta pentru ”ciorba de burtă de post”. Aceasta este preparată la mănăstire și are un gust deosebit.

ADVERTISEMENT

Ingredientul cheie din această rețetă este ciuperca pleurotus. Ea este cea care va da un gust aparte preparatului tău. La rândul lor, legumele proaspete atent alese oferă și ele o aromă deosebită. Ingredientele necesare pentru cea mai bună alternativă de post la ciorba de burtă sunt următoarele:

  • 500g de ciuperci pleurotus
  • 1/2 țelină
  • 1 păstârnac
  • 3 morcovi
  • 10 căței de usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapă
  • 50g de caju
  • ulei de măsline
  • 3 gogoșari în oțet
  • 2 frunze de dafin
  • 10 boabe de piper negru
ADVERTISEMENT

Ingredientul cheie din rețeta de ”ciorbă de burtă de post”

În ceea ce privește modul de preparare, într-un clip video postat pe YouTube, un preot explică totul. Ciupercile se spală bine, se curăță, iar cotoarele se scot și ele. Ulterior, ciupercile vor fi tăiate astfel încât să pară că sunt burtă.

Iar pentru că ciorba de burtă tradițională are smântână, poate multe persoane se întreabă ce facem în acest caz. Preotul spune că  pentru această rețetă, smântâna va fi făcută din caju, un alt ingredient extrem de important.

ADVERTISEMENT

Se ia o oală unde se pune apa la fiert, iar apoi se adaugă 2 frunze de dafin, boabele de piper, dar și puțină sare. Un secret prezentat de preot este momentul în care se pune sarea în apă. Se pare că nu trebuie să ne grăbim.

„Acesta este primul secret pe care o să vi-l spun. Sarea la fiert se pune după ce fierbe apa, pentru că dacă se pune înainte, procesul de fierbere este mai îngreunat. Astfel, nu veți consuma mult gaz”, a spus acesta.

Următorul pas este să punem morcovii în oală, întregi, iar de abia apoi ciupercile și păstârnacul tăiat în cubulețe mici. Ardeiul kapia se taie și el și se adaugă, iar toate ingredientele vor sta la fiert timp de 15 minute. Țelina se adaugă și ea după.

Mai departe, morcovul se scoate după ce timpul a trecut, iar restul legumelor rămân în oală. Un morcov se ia și se toacă cubulețe, iar apoi se pune într-o tigaie. Ceilalți doi morcovi rămași se bagă la blender pentru a obține o pastă.

La rândul lor, gogoșarii vor fi tocați la blender în aceeași pastă. Pasta obținută se pune în tigaie, tot 15 minute, alături de puțin ulei de măsline. A venit momentul pentru caju. Acesta ar trebui lăsat la înmuiat cu o seară înainte.

El se pune de asemenea într-un blender, alături de cățeii de usturoi și de niște apă și se mixează bine. Se va obține un fel de smântână, care mai apoi se adaugă la final deasupra ciorbei. Și iată că așa, cea mai bună alternativă de post pentru ciorba de burtă este gata.

ADVERTISEMENT