Cea mai simplă rețetă de ouă kinder. Dacă vreți să preparați acest desert adorat de toți copiii în casă, aveți nevoie de doar câteva ingrediente. În plus, rețeta nu este deloc complicată și se face extrem de simplu și rapid. Important este să aveți o ciocolată de calitate, pentru ca ouăle să iasă delicioase și gustoase.
Majoritatea părinților sunt obișnuiți să cumpere copiilor ouă kinder din supermarketuri, fără să știe că acestea se pot prepara acasă, folosind câteva ingredinte simple. Pentru cei care adoră să facă deserturi spectaculoase, vă prezentăm rețeta de ouă kinder. Prepararea lor este una relativ simplă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și în ce mod se pregătesc!
Prima dată se mixează crema de mascarpone cu extractul de vanilie şi frişca lichidă. Nu e nevoie să mai folosiți zahăr, pentru că frişca lichidă este deja destul îndulcită. Puteți gusta și eventual să mai adăugați zahăr pudră. Prima cremă obținută va fi albușul oului.
Următoarea va fi crema ‘gălbenuș’. Pentru prepararea ei, trebuie să pasați piersicile cu un blender vertical sau cu o furculiță. Se adaugă și gelatina peste sucul de piersici şi se amestecă foarte bine toate ingredientele. Se lasă deoparte la ‘odihnit’.
Separat, bolul cu ciocolată se bagă la cuptorul cu microunde până ce aceasta se topește complet. Apoi se trece la asamblarea ouălor kinder. Aveți nevoie de o carcasă din silicom sau chiar de forma unui ou kinder din comerț.
Ungeți cu ciocolată fiecare formă de ou, iar formele de silicon se pun la congelator pentru 10 minute maxim. Apoi, se scot formele și se mai adaugă încă un strat de ciocolată. Mai introduceți încă o dată în congelator formele respective.
Într-un alt bol puneți gelatina, pe care o băgați la cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde. Apoi se pune imediat peste piersicile pasate. Cojile de ouă se scot din forme, apăsând ușor pe margine pentru a se desprinde. Luați fiecare formă de ou și o umpleți cu cremă de mascarpone şi frişcă, aproximativ 80%.
Se adaugă și piureul de piersici cu ajutorul unui cornet în formele de ou, dar nu le umpleți la refuz. Ulterior, se unge cu ciocolată topită conturul fiecărei coji de ou. Dacă ciocolata s-a întărit, trebuie să o mai puneți la cuptorul cu microunde. La final se unesc câte 2 coji de ciocolată. Ouăle obținute se păstrează la rece și le puteți înveli în folie de staniol.