Life

Cum să faci acasă crema de ciocolată Nutella. Rețeta e sănătoasă și nu costă mult

Cum poți să faci cremă de ciocolată Nutella chiar la tine acasă. Ingredientele nu costă deloc mult și rezultatul este mai sănătos decât cele din comerț.
19.01.2024 | 20:53
Cum sa faci acasa crema de ciocolata Nutella Reteta e sanatoasa si nu costa mult
Cum să faci cremă de ciocolată Nutella acasă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Crema de ciocolată Nutella este delicioasă, iar vestea bună este că o poți faci și în casă. Ai nevoie de numai câteva ingrediente și să urmezi pașii conform rețetei pentru a obține un preparat delicios.

Rețetă ușoară pentru Nutella făcută în casă

Oricine a încercat măcar o dată în viață Nutella s-a îndrăgostit iremediabil de gustul delicios și este clar ca patiserul Pietro Ferrero, care ar fi inventat-o în anul 1922, a dat lovitura. La acel moment, el s-ar fi gândit că o cremă dulce de ciocolată ar fi o alternativă ieftină pentru sandwichuri.

ADVERTISEMENT

Inițial, a purtat numele de „Supercrema”, iar în anii 1960 denumirea i-a fost schimbată și a devenit cea actuală. Poate fi consumată ca atare sau în diferite rețete, iar vestea bună este că poate fi făcută și în casă.

Prin urmare, dacă vrei să încerci, trebuie să știi că vei avea nevoie de 1 cană de alune prăjite, fără coajă, 1 cană de ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră topită, 1/2 cană de zahăr pudră și 1/4 cană de cacao pudră.

ADVERTISEMENT

Totodată, rețeta de Nutella făcută în casă mai conține 1/2 cană de lapte integral, 1 linguriță de extract de vanilie. De altfel, va mai fi necesar și un ultim ingredient. Este vorba despre un vârf de sare.

Cum se prepară crema de ciocolată

Pentru început, prăjește alunele într-o tigaie la foc mediu până când devin ușor aurii și încep să elibereze ulei- în jur de 5-7 minute. De menționat este faptul că este necesar să amesteci continuu, pentru a nu se arde.

ADVERTISEMENT

Când sunt gata, pune alunele într-un blender și mixează-le până când devin o pastă fină. Adaugă apoi și ciocolata topită și continuă să amesteci până în momentul în care obții o pastă omogenă.

Acum este momentul să adaugi zahărul, pudra de cacao laptele, extractul de vanilie și sarea. Mixează din nou până când tot amestectul se transformă într-o pastă fină și catifelată.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar trebui să fie gata această rețetă de Nutella făcută în casă, însă mai poți face mici ajustări în funcție de propriile gusturi. Poți să pui mai mult zahăr sau cacao. Crema se păstrează la temperatura camerei, într-un borcan închis ermetic, notează spynews.ro. 

ADVERTISEMENT