Life

Cea mai simplă rețetă pentru găluște cu prune. Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley preparându-i gomboți

Rețetă delicioasă, de toamnă, de găluște cu prune. Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley prin gomboții pe care i-a făcut. Ce a mărturisit fosta prezentatoare?
01.09.2023 | 20:16
Cea mai simpla reteta pentru galuste cu prune Gina Pistol la cucerit pe Smiley preparandui gomboti
Ce a declarat Gina Pistol despre gomboții pe care i-a făcut lui Smiley. Sursa foto: facebook, Pagini de Bucate, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Găluștele cu prune sau ”gomboții” , așa cum le mai cunosc unele gospodine, sunt foarte consumate în acest sezon, de toamnă. Gustul lor cucerește pe oricine și, deși par greu de preparat, dimpotrivă. Inclusiv Gina Pistol l-a sedus pe Smiley prin rețeta sa de găluște cu prune.

Rețetă de găluște cu prune. Cu aceasta Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley

Găluștele cu prune sunt foarte populare în Europa de Est, inclusiv în țara noastră. Ardeal și Banat sunt regiunile unde se fac mai des și sunt precum o carte de vizită pentru turiști. Gustul găluștelor cu prune este de-a dreptul unic. Iată lista de ingrediente de care ai nevoie, dacă ți-ai planificat să le prepari în acest weekend:

ADVERTISEMENT

Ingredientele nu sunt unele sofisticate, ci foarte simple și se pot achiziționa din orice magazin alimentar, piață sau supermarket: 15-20 de prune, 800 grame de cartofi, 300 grame de făină, 2 ouă, o linguriță de sare, 250 grame de pesmet, 100 de grame de unt, 100 de grame de zahăr, scorțișoară și zahăr vanilat.

Modul de preparare

Primul pas este să speli cartofii. Ulterior, trebuie să-i cureți și să-i pui la fiert, în care poți pune și scorțișoara. Aceasta va îndulci cartofii. Cât timp se vor afla în apa clocotită cartofii, prunele se pot tăia pe jumătate, iar peste ele se pune zahăr.

ADVERTISEMENT

După ce cartofii vor fierbe, se pisează și peste se presară sarea, făina și ouăle. Va trebui să iasă un aluat. Următorul pas este să puneți din nou apă la fiert și să puneți într-o tigaie, preîncălzită, untul, apoi pesmet, zahăr și din nou scorțișoară. Se va obține o textură prăfoasă, brună.

Când apa începe să dea în clocot, se ia câte puțin din aluat, se face câte o biluță și se introduce pruna. Continuăm să facem biluța și o punem în apă să fiarbă. Când va sta prea mult la suprafață, înseamnă că este gata. Se va lua cu o ustensilă specială sau o lingură mai mare și se va da prin textura brună.

ADVERTISEMENT

Atenție, găluștele trebuie date rapid prin textura brună, după ce au fost luate din apă, fiindcă doar dacă sunt fierbinți se va prinde de ele amestecul din zahăr cu pesmet, unt și scorțișoară. La final nu mai trebuie decât să presărați zahăr vanilat.

Gina Pistol, despre gomboții pe care i-a făcut pentru Smiley: ”A fost prima oară, dar mi-au ieșit atât de buni”

Gina Pistol l-a cucerit cu această rețetă pe Smiley, care acum îi este soț și tatăl fetiței lor, Josephine. Într-una dintre declarațiile sale, fosta prezentatoare de la ”Chefi la Cuțite” spunea că făcea pentru prima oară gomboți când l-a servit pe Smiley și că i-au ieșit buni.

ADVERTISEMENT

”I-am făcut gomboți. A fost prima oară când am făcut gomboți, dar mi-au ieșit atât de buni. El a venit la mine, avusese puțină treabă la studio și a venit la mine”, declara Gina Pistol despre ziua când l-a cucerit pe Smiley.

ADVERTISEMENT