Life

Ceaiul pe care să-l bei dimineața, în loc de cafea. Este energizant și te scapă de respirația urât mirositoare

Ceaiul care poate înlocui cafeaua pe care o bei în fiecare zi. Aduce un aport de energie și elimină respirația neplăcută.
17.02.2024 | 06:00
Ceaiul pe care sal bei dimineata in loc de cafea Este energizant si te scapa de respiratia urat mirositoare
Ceaiul care poate înlocui cafeaua pe care o bei în fiecare zi. Aduce un aport de energie și elimină respirația neplăcută. Sursa foto: pexels.com
ADVERTISEMENT

Ceaiul pe care să-l bei dimineața, în loc de cafea. Este energizant și te scapă de respirația urât mirositoare. Care sunt avantajele pe care le are consumul acestei plante care are un conținut mare de cofeină.

Ceaiul care poate înlocui cafeaua pe care o bei în fiecare zi. Aduce un aport de energie și elimină respirația neplăcută

Ceaiul care poate înlocui cafeaua pe care o bei în fiecare zi. Aduce un aport de energie și elimină respirația neplăcută cu care se confruntă foarte multe persoane, chiar și după ce și-au periat datura dimineața.

ADVERTISEMENT

Specialiștii transmit că acesta are numeroase proprietăți. Ei bine, este vorba de ceaiul negru care se pregătește din aceeași plantă ca și cel verde, însă diferența este dată de modalitatea de preparare a frunzelor.

Băutura este perfectă pentru toate persoanele care vor să renunțe la cafea, dar nu și la energia pe care o primesc prin intermediul ei. Datorită conținutului mare de cofeină, ceaiul negru acționează ca un energizant pentru sistemul nervos.

ADVERTISEMENT

De asemenea, studiile mai arată că stimulează toate funcțiile organismului, ceea ce se transmite apoi în binedispunere și vitalitate. În plus, licoarea ajută la îmbunătățirea concentrării datorită conținutului care include aminoacidul numit L-teanina.

Acest aminoacid crește activitatea alfa din creier, lucru care poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și vigilenței. Ceaiul negru este bogat în antioxidanți, datorită cărora organismul luptă împotriva radicalilor liberi, care îmbătrânesc și cresc numărul de toxine din țesuturi.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, băutura conține taninii, substanțe care îi dau acel gust amărui, extrem de utili pentru sistemul imunitar. Aceste substanțe au rolul de a-l mențin complet funcțional și capabil să lupte cu virusurile și bacteriile.

Ceaiul negru, recomandat de nutriționiști și dieteticieni

Ceaiul negru reprezintă o băutură sănătoasă care înlocuiește cu mare succes cafeaua care se bea în fiecare dimineață de multe persoane. Licoarea este recomandată de mulți nutriționiști și dieteticieni din lumea largă.

ADVERTISEMENT

Aceasta „nu conține zahăr, nu are calorii și este plină de antioxidanți”, susține Amanda Holtzer, dietetician la Culina Health, notează prevention.com. Se pare că e cea mai consumată băutură de pe glob, în afară de apă.

Pe de altă parte, ceaiul negru nu este indicat pentru toată lumea. Anna Rios, dietetician autorizat în Healthy Simple Yum, susține că băutura nu este bună pentru persoanele care suferă de anemie pentru că scade absorbția de fier.

ADVERTISEMENT