Sport

Cel mai așteptat meci din box a fost amânat. Când a fost reprogramată lupta dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk

Lupta dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk era de departe cea mai așteptată încleștare în lumea boxului, însă ea a fost amânată din cauza unor probleme ale britanicului.
04.02.2024 | 11:47
Cel mai asteptat meci din box a fost amanat Cand a fost reprogramata lupta dintre Tyson Fury si Oleksandr Usyk
Lupta dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk este de departe cea mai așteptată încleștare în lumea boxului, iar cei doi vor fi în ring anul viitor. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
04-02-2024
09:53

Fury și Usyk se vor lupta pe 18 mai

Meciul de unificare a centurilor la categoria grea dintre britanicul Tyson Fury și ucraineanul Oleksandr Uyk a fost reprogramat pentru 18 mai.

Conform BBC, lupta va avea loc tot în Arabia Saudită, la Riyadh, așa cum era programată inițial pentru 17 februarie, înainte ca pugilistul britanic să sufere o tăietură deasupra ochiului drept în timpul unui antrenament.

Fury, în vârstă de 35 de ani, a câștigat titlul de campion WBC după ce l-a învins pe Deontay Wilder în februarie 2020, în timp ce Usyk, în vârstă de 37 de ani, și-a câștigat centurile WBA, WBO și IBF după ce l-a învins pe Anthony Joshua în septembrie 2021. Ambii pugiliști sunt neînvinși în cariera lor la profesioniști.

03-02-2024
09:06

Fury s-a tăiat la antrenament

Meciul la categoria grea dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk a fost amânat după ce britanicul a suferit o tăietură deasupra ochiului drept în timpul unui antrenament.

”Sunt absolut devastat având în vedere că m-am pregătit atât de mult timp pentru acest meci și am fost într-o formă excelentă. Îmi pare rău pentru toți cei implicați și primit că mă voi antrena intens pentru a fi pregătit la data la care va fi reprogramat meciul.

Îmi pot cere doar scuze tuturor celor afectați, inclusiv echipei mele, echipei Usyk, partenerilor, fanilor, precum și gazdelor noastre și prietenilor mei din Arabia Saudită”, a declarat Fury, conform The Sun.

Confruntarea, programată pentru 17 februarie la Riyadh, conta pentru unificarea centurii WBC a lui Fury cu centurile WBA, IBF, WBO și IBO ale lui Usyk și urma să îl încoroneze pe primul campion unificat de box la categoria grea de după 1999.

În ciuda faptului că s-a vehiculat că cei doi mari pugiliști ar urma să se întâlnească în finalul acestui an, în jurul Crăciunului, până la urmă s-a stabilit ca ei să lupte la începutul lui 2024.

Când și unde vor lupta Tyson Fury și Oleksandr Usyk

După mai multe luni de incertitudine în care cei mai importanți doi pugiliști de la categoria grea, Tyson Fury și Oleksandr Usyk, s-au întrecut în declarații, agenții lor au reușit să stabilească o dată pentru cel mai așteptat meci din lumea boxului.

ADVERTISEMENT

Conform Sky Sports, duelul din campionul britanic și cel ucrainean va avea loc pe 17 februarie, la Riyadh în Arabia Saudită, iar câștigătorul va pleca acasă cu toate cele patru centuri. În acest moment, Fury este campion WBC, în timp ce Usyk are centurile WBA, WBO și IBF.

”Sunt la fel de încântat ca săptămâna trecută, luna trecută, acum trei luni sau acum șase luni când știam că lupta avea loc”, a declarat Tyson Fury, în timp ce Oleksandr Usyk a dezvăluit cum s-a ajuns la semnarea contractului.

ADVERTISEMENT

”Și-a sunat managerul și ne-a invitat pe mine și pe copiii mei să-l vizităm. Cred că am ajuns la o înțelegere pentru că foarte puțini oameni au fost implicați. Oamenii care nu aveau nevoie să fie implicați în negocieri au fost excluși și acest lucru a dus la semnarea contractului”, a spus ucraineanul.

Victorii controversate pentru ambii pugliști

Tyson Fury vine după o victorie la puncte extrem de contestată obținută la finalul lui octombrie în fața camerunezului Francis Ngannou, fost campion mondial UFC, însă Oleksandr Usyk a promis că nu va aduce aminte de această luptă în lunile ce urmează.

ADVERTISEMENT

”Sunt bărbat, nu lucrez așa. Tyson Fury este mai aproape de mine decât Ngannou. Ngannou este un tip drăguț și îl respect. Pur și simplu nu pot folosi trucuri murdare. Am copii și fiii mei mă urmăresc, mulți oameni mă urmăresc”, a explicat campionul ucrainean.

În schimb, Usyk nu a mai urcat în ring din luna august, atunci când s-a confruntat în Polonia cu adversarul obligatoriu Daniel Dubois. Și acel meci a fost unul controversat, ucraineanul câștigând după ce arbitrul a oprit lupta în runda a 9-a considerând că Dubois nu mai poate continua.

ADVERTISEMENT

Oleksandr Usyk are 21 victorii în carieră din tot atâtea meciuri disputate, în timp ce Tyson Fury a înregistrat 34 de succese și un egal, contra lui Deontay Wilder, în decembrie 2018. Câștigătorul luptei va deveni primul campion absolut la grea din 1998, de când Lennox Lewis îl învingea pe Evander Holyfield.

ADVERTISEMENT